Dezbatere publică

• publicat la: 30 aprilie 2010
Dezbatere publică

Azi, 30 aprilie 2010, in cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local,consilierii au fost anunţaţi că va avea loc o dezbatere publică având ca  temă Planul Urbanistic Zonal al viitorului Centru comercial Kaufland din Carei.

Aprobarea Planului Urbanistic Zonal este solicitată de firma SC ALPHA PROPERTY DEVELOPMENT  din Sighetul-Marmaţiei şi va fi discutată in cadrul şedinţei ordinare din data de 6 mai 2010 .

Documentaţia aferentă se poate studia la sediul Primăriei Carei, cam 5, et1,  intre orele 8 şi 13,00.

Marţi, 4 mai 2010 , dela orele 18,00 , in sala mare de şedinte a Primăriei , sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi de subiect.

Daniela Ciută

comentarii

de CLAUDIA la 1 mai 2010 - 07:36

la ce ora este „dezbaterea publica ?nu scrie in articol……..

de CLAUDIA la 1 mai 2010 - 09:28

aha,s-a revenit cu ora, multumesc,in prima faza nu scria.

de LUCA la 2 mai 2010 - 15:13

De ce se feresc edilii sa faca public ,aceasta dezbatere?oare ce interes au ?sa ne spuna si noua cineva.Nu toata lumea are calculator,sau, se pricepe sa acceseze un site.Sau aceasta dezbatere nu inseamna a informa si a cere parerea cetatenilor din zona in care se pare ca vine KAUFLAND ?

de daciafan la 4 mai 2010 - 10:16

pt LUCA
din moment ce dezbaterea este publica nu cred ca se fereste nimeni de nimic
daca esti interesat nu te impiedica nimeni sa asisti la aceasta dezbatere

de daciafan la 4 mai 2010 - 10:19

pt LUCA
din moment ce dezbaterea este publica nu cred ca se fereste nimeni de nimic
daca esti interesat nu te impiedica nimeni sa asisti la aceasta dezbatere

„Planul Urbanistic Zonal este un proiect care are caracter de reglementare specifica detaliata a dezvoltarii urbanistice a unei zone dintr-o localitate (acoperind toate functiunile: locuire, servicii, productie, circulatie, spatii verzi, institutii publice, etc.) si asigura corelarea dezvoltarii urbanistice complexe a zonei cu prevederile Planului Urbanistic General localitatii din care face parte.

Prin Planul Urbanistic Zonal se stabilesc obiectivele, actiunile, prioritatile, reglementarile de urbanism (permisiuni si restrictii) care trebuie sa fie aplicate in utilizarea terenurilor si conformarea constructiilor din zona studiata (PUZ-ul reprezinta o faza premergatoare realizarii investitiilor, prevederile acestuia realizandu-se etapizat, in functie de fondurile disponibile).

Categorii generale de probleme abordate in cadrul Planului Urbanistic Zonal:

– organizarea retelei stradale;

– zonificarea functionala a terenurilor;

– organizarea urbanistic-arhitecturala in functie de caracteristicile structurii urbane;

– indici si indicatori urbanistici (regim de aliniere, de inaltime, P.O.T., C.U.T. etc.);

– dezvoltarea infrastructurii edilitare;

– statutul juridic si circulatia terenurilor;

– delimitarea si protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare deosebita, daca acesta exista in zona studiata;

– masuri de delimitare pana la eliminarea efectelor unor riscuri naturale si antropice, daca acestea exista in zona studiata;

– mentionarea obiectivelor de utilitate publica;

– masuri de protectie
a mediului ca rezultat al programelor specifice;

– reglementari specifice detaliate (permisiuni si restrictii) incluse in Regulamentul local de urbanism aferent PUZ-ului.

de man la 5 mai 2010 - 05:10

Ar fi bine ca dl. primar sa mai reprezinte si sa apere si drepturile cetatenilor si sa se implice si in crearea de locuri de munca.De ce se face cale de acces de pe Albinelor sau Decebal la centrul comercial Kaufland…………Firma respectiva nu stia cand a cumparat ca are nevoie de cale de acces, acuma are nevoie de spatiu din domeniul public afectand confortul locatarilor in loc sa facem zone verzi si sa plantam copaci facem ci de acces…………..Rusine!

de ando@22 la 5 mai 2010 - 10:49

Acest consiliu deadmn. nu e in stare sa cresze loc de munca nu vedeti ca sant aceasi cons. ce pregatire au fiecare ….numai afacerile unde pot ciupi ceva ai intereseaza nu sant in stare sa pietruiasca 100m de drum in viile noi a tireamului da inpozit stiu sa ne ceara ce scoala are KOVACS si KAIZER..????unu a falimentat firma proprie celalalt fotbalu ce vreti sa faca pentru ORAS.

de vasi la 5 mai 2010 - 10:52

Stiu sa cerseasca vOTURI de la TIGANI si prin magazine.?…I-A vazut cineva prin oras pe jos sa vada ce e in cartiere plin de tigani la cos de mizerie si plin de caini.

de adi la 5 mai 2010 - 10:54

ca sa creezi loc de munca avem evoie de oameni INTELIGENTI nu de unu care are datorii la stat care nu a putut sa cond. propria firma da ORASU ?

de Dasy la 7 mai 2010 - 08:50

pentru ando
UDMR-ul face tot ce zice primarul, ca doar e presedintele tulipanului in Carei si ia uitati-va ca toti consilierii sunt UDMR , putini romani, ca asa a votat CAREIUL, pacat.

de daciafan la 10 mai 2010 - 13:27

iar incepeti cu prosteala?
pe cine naiba intereaza carei natii ii apartin edilii
pot sa fie si mozambicani, important este sa faca treaba

Lasati un comentariu