Te-ai angaja intr-o ţară arabă? Vezi ce oferte ai!

• publicat la: 12 octombrie 2010
Te-ai angaja intr-o ţară arabă? Vezi ce oferte ai!

Dacă Europa nu mai este o destinaţie sigură pentru românii care vor să-şi găsească un loc de muncă in străinătate, ţările arabe pot fi o alternativă. Angajatorii din Orientul Mijlociu vin cu o ofertă bogată de joburi pentru români, fie că este vorba despre construcţii, domeniul medical sau IT, fie de specialişti pentru marile platforme petroliere din Kuweit, Arabia Saudită sau Qatar.

In condiţiile in care piaţa muncii din Spania, Italia sau Portugalia, ţări in care românii au emigrat ani la rând in căutarea unui loc de muncă, s-au comprimat o dată intrate in criza economică, ţările arabe pot fi o alternativă pentru cei care vor să muncească in străinatate.

 Iar oferta salarială este, de cele mai multe ori, de trei-patru ori mai mare decât in Europa. Angajatorii din aceste ţări, insă, caută specialişti cu mulţi ani de experienţă in spate, mai ales când vine vorba de angajările de pe platformele petroliere. 

Dar, pentru o experienţă de peste 10 ani, şi pachetul salarial poate depăşi 5.000 de dolari, plus asigurări şi alte facilităţi, inclusiv pentru familie. 

De exemplu, companiile din Emiratele Arabe Unite vin cu o ofertă bogată de joburi pentru români in Abu Dhabi, pentru specialişti in IT sau in domeniul medical.  Pe lângă specializările şi experienţa cerute, candidaţii trebuie să ştie obligatoriu limba engleză, iar cei care cunosc şi limba arabă au un avantaj la angajare. 

Recrutarea se va face la Bucureşti, angajatorii urmând să organizeze şi o serie de interviuri care vor avea loc pe 16 şi 17 octombrie. 

Salariul va fi negociat la interviul de angajare, iar pachetul salarial mai include şi o primă de acomodare, inclusiv pentru familie, dacă este cazul, asigurare medicală, bani de călătorie şi pentru mâncare. 

Contractul se va desfăşura pe o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire, angajaţii urmând să inceapă lucrul din noiembrie.  

In ţări precum Arabia Saudită, Qatar sau Kuweit, companiile caută, in general, specialişti care să lucreze in industria petrochimică, petrol şi gaze. 

Pentru a avea şanse de angajare, solicitanţii trebuie să aibă o experienţă de cel puţin 10 ani in domeniul menţionat, să aibă diplomă de studii superioare in domeniu, precum şi cursuri de calificare recunoscute la nivel internaţional de organismele specializate. 

 Incont.ro

Lasati un comentariu