9 feluri în care poţi transforma înfrângerea într-o reuşită!

• publicat la: 25 ianuarie 2011
9 feluri în care poţi transforma înfrângerea într-o reuşită!

Winston Churchill spunea că”succesul înseamnă să mergi din înfrângere în înfrângere fără să îţi pierzi entuziasmul”. Între Înfrângere şi succes există o legatură foarte apropiată. Feminis te invaţă să întorci evenimentele nefavorabile şi înfrângerile în reuşite!

Îţi mai aminteşti momentele în care te-ai simţit înfrant? Clipele în care ai fost convins că există o conspiraţie împotriva succesului tău? Sunt şanse mari să ţii minte fiecare moment.
Înfrângerile fac parte din viaţa tuturor oamenilor. Ceea ce îi deosebeşte pe cei care au succes de ceilalţi este atitudinea în faţa momentelor grele!


Nu e o opţiune înfrângerea? Ba bine că nu!

Cei mai mulţi dintre noi am căpătat, chiar dacă nu ne-a fost caracteristic întotdeauna, un simţ exacerbat al competiţiei. Am fost învăţaţi că cel mai important lucru este să fim cei mai buni şi aşteptările pe care le avem de la noi sunt extrem de mari.

Din înfrângeri înveţi mult mai mult decât din momentele de succes. Acele momente în care nimic nu pare să mearga sunt clipele în care analizăm tot ce s-a întâmplat şi greşelile pe care le-am făcut şi care ne-au dus în această situaţie (pentru că, oricât am vrea să negăm, cel puţin o greseală ne-a adus înfrângerea). Nu te teme de înfrângeri: sunt cel mai bun fel de a-ţi da seama de paşii pe care trebuie să-i faci în viitor.

Imperfect – începutul cu cea mai mare şansă de succes!

“Cum ai reuşit?” Asta e întrebarea pe care o auzi cel mai des atunci cînd ai succes sau atunci când ai reuşit să faci ceva frumos pentru viaţa ta, indiferent că e vorba de felul în care ai reuşit să slăbeşti trei kilograme, de un loc de muncă mai bine plătit sau de cartofii gratinaţi care iţi reuşesc de minune. Şi, după ce dai explicaţiile fireşti, rămâne întrebarea –uneori rostită, alteori nu- “şi nu există niciun secret?”.

Imperfecţiunea este unul dintre secrete: cine s-ar putea gândi că fata care a slăbit trei kilograme a mâncat o felie de tort cu ciocolată într-o după-amiază pentru că murea de poftă, cine a numărat interviurile nereuşite la care a mers cel care şi-a găsit locul de muncă mai bine plătit şi cartofii aproape carbonizaţi de la primele încercări în bucătărie?

Doar  dacă nu încerci în continuare nu vei avea succes! Perseverenţa este unul dintre lucrurile care ne ajută să trecem peste înfrângeri şi micul secret care transformă înfrângerile în reuşite!

Puţin mai departe de ţelul tău!

Fiecare înfrângere este, dacă stai să te gândeşti, un mic pas care te aduce mai aproape de ţelul tău, aşa cum spunea şi Thomas Edison. Totul este să înţelegi că nu ar trebui să te dai bătut de la prima încercare!

Trebuie să încerci o dată, şi încă o dată, până când reuşesti. Să înveţi că nu trebuie să accepti înfrângerea uşor şi să fii –dacă îţi doreşti un lucru cu adevărat şi dacă nu întreci limitele- cel pe care lumea il dă afară pe uşă şi intră înapoi pe geam! După o înfrângere trebuie să încerci şi a doua zi!

Iar această metodă va da rezultate în cazul în care tu crezi că ceea ce îţi doreşti sau ceea ce ceri este cu adevărat important şi că rezultatul final -succesul- merită întotdeauna!

Cum reacţionezi la răsturnările de situaţie?

Donald Trump –un om care a cunoscut falimentul nu doar o dată, ci de doua ori- spunea, într-una din cărţile sale că “ceea ce ii separă pe învingători de invinşi este felul în care reacţioneaza la fiecare întorsătura de situaţie.”

Nu trebuie să îţi închipui că planurile tale vor rămâne mereu aceleaşi, de când îţi propui un ţel şi până îl atingi. Din păcate pentru cei care nu sunt adepţii lor, schimbările sunt constante şi, foarte important, ceea ce poate i-a facut pe unii să reuşească s-ar putea să nu îi ajute pe alţii. Aşa că adaptează-ti planurile mereu! Felul pozitiv în care reacţionezi la schimbări şi cauţi rapid alte soluţii e unul dintre atu-urile învingătorilor!

Aminteşte-ţi ţelul!

Cel mai bun fel de a te motiva şi de a reuşi să treci peste înfrângeri este să te gândeşti mereu la ţelul tău! Fiecare pas nu îţi va părea la fel de chinuitor sau de greu atunci când păstrezi în minte faptul că tu ai un scop şi că îţi doreşti un anumit lucru foarte tare!

Care e imaginea de ansamblu?

În afară de cazul în care deţii puteri paranormale şi poţi vedea viitorul, tu nu ai cum să ştii, în acest moment, că ceea ce consideri tu acum o înfrângere nu este, în realitate, o adevarată şansă!
Iar când te întrebi “de ce mi se întâmplă mie toate ghinioanele”, ai nevoie de exemplele celor care s-au aflat în situaţii asemanatoare cu a ta şi care au reusit să învingă!

Ai pierdut în trecut? Nu contează. Tot tu vei câştiga în viitor!
Nu are nicio importanţă dacă ai pierdut în unele domenii în trecut. Asta, dacă ai citit cu atenţie punctele de mai sus, nu poate decât să te predispună la succes şi să te facă să poţi ocoli eventualele greşeli!

Oamenii pozitivi câstigă mereu!

Ţi-ar putea părea un clişeu, dar oamenii pozitivi sunt cei care sunt capabili să vadă oportunităţile şi ocaziile ivite în cele mai negre momente!

Retragerea e, uneori, utilă succesului!

Ai putea crede că cel mai ruşinos lucru este să te retragi imediat după o înfrângere. Ei bine, din contră…retragerea s-ar putea dovedi momentul de răgaz care îţi dă posibilitatea de a vedea limpede situaţia şi de a reveni cu cele mai mari şanse către succes!E important să ştii să abandonezi o cale gresită la timpul potrivit!

sursa  feminis.ro

Lasati un comentariu