Boc pleacă inainte de Paşti iar Blaga nu mai vrea PDL

• publicat la: 31 martie 2011
Boc pleacă inainte de Paşti iar Blaga nu mai vrea PDL

O zi frumoasă se  anunţă, dacă e să ii credem pe cei de la meteo. Doar că degeaba e frumos afară dacă aerul pe care il respirăm este extrem de poluat. EVENIMENTUL ZILEI ne si spune care e orasul in care oamenii respiră aerul cel mai otrăvit: Bucurestiul, in care, conform unui studiu realizat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis citat de sursa, cel puţin 800 de adulţi şi 200 de nou-născuţi au murit din cauza poluării aerului din Capitala României, între 2004-2009.
Studiul mai mentionează că cele mai poluate zone din Capitală, unde substanţele periculoase depăşesc limitele permise, sunt Cercul Militar şi Mihai Bravu.

Şeful Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, susţine că principala cauză a aerului poluat din Bucureşti o reprezintă numărul mare de maşini care tranzitează oraşul zilnic O a doua cauză o reprezintă „panseluţele pe care le plantează primarii de sector, pentru care este adus pământ vegetal, care depăşeşte bordura, motiv pentru care, la fiecare ploaie ajunge în rigole, unde se usucă şi se ridică în atmosferă”, a spus Silvian Ionescu. Preşedintele Eco Civica, Nicolae Rădulescu Dobrogea, susţine si el că pe străzile din Bucureşti se aduna zilnic cinci tone de excremente de câine, care, într-o lună, se transformă, de asemenea, în praf periculos pentru sănătate.

Din cauza poluării atmosferice cauzate de pulberile in suspensie, aflăm din GREEN REPORT , Comisia Europeană a declansat ieri procedura de infringement pentru 5 zone ale României. Zonele in care au fost inregistrate depăşiri ale limitelor de pulberi in suspenie (PM 10) sunt, pe lângă Bucuresti, Galati, Timisoara, Craiova, Cluj si zona de nord a ţării. Autorităţile române au la dispozitie doar 60 de zile pentru a clarifia rezultatele raportului.

Agitatie provoacă si Raportul Măgurele prezentat si de AGENTIA DE INVESTIGATII MEDIA si care spune ca situatia norului radioactiv este deosebit de ingrijorătoare. In prezent există toate premizele că solul României să fie contaminat cu particule radioactive si, odată cu acestea, să fie preluate si in produsele agro-alimentare. Potrivit „Institutului German de Cercetări pentru Mediu”, particulele se află in prezent la 2500 de metri altitudine, insă dacă plouă vor ajunge in sol. „Desigur, si in apă”, spun cercetătorii nostri de la Măgurele.

Toate autorităţile insistă in cor că deocamdată vorbim despre concentratii care nu prezintă un pericol iminent pentru oameni. Masa de aer poluat din Japonia continuă să inainteze deasupra continentului nostru. Două zile va străbate România. Acum avem peste noi un nor de particule radioactive la 2500 de metri, iar mâine vom avea un altul la 5000 de metri.

Motive suficiente deci ca, in loc să ne simţim bine , să ne apuce durerea de cap. Să luăm un algocalmin , să ne treacă. Dar nu mai putem pentru că , asa cum spune CLICK , toate medicamentele care conţin metamizol, adică si algocalminul, nu se vor mai elibera, de la 1 aprilie, decât pe bază de reţetă.
Si asta pentru că, mai spune sursa citată, Consiliul Europei a decis că metamizolul e periculos pentru sănătate. Agenţia Naţională a Medicamentului s-a conformat şi a decis ca, de mâine, 1 aprilie, toate medicamentele care conţin metamizol să nu se mai elibereze decât pe bază de reţetă.Specialiştii europeni motivează decizia prin faptul că metamizolul poate produce agranulocitoză, o afecţiune caracterizată prin scăderea globulelor albe, ceea ce duce la scăderea imunităţii. Totuşi, în România, nu s-au semnalat niciodată cazuri de agranulocitoză.

Pe altii insă ii doar capul din alte motive. Pe deputatul Dan Păsat, de pildă, pentru că , asa cum aflăm din CURENTUL , are averea pusă sub sechestru
Deputatul Dan Păsat a declarat ieri, la sediul DNA, după ce a studiat şi ultimele probe din dosarul în care este acuzat de şantaj, că procurorii i-au pus sechestru asigurator „pe toate bunurile “. Sub sechestru a intrat si averea fostului ministru Monica Iacob Ridzi,deci si pe ea o doare capul.

Dar cel mai tare cred că il doare capul, la aceasta ora, pe liderul de sindicat de la CNSRL Fratia, Marius Petcu. Pentru ca el se afla deja,la aceasta ora, asa cum anunta ZIUA VECHE , la Inalta Curte de Casatie si Justitie unde se judeca recursul procurorilor DNA la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a decis ca Marius Petcu să fie cercetat în libertate. Marius Petcu a fost reţinut, pe 25 martie, de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. S-ar putea sa fie lasat , in continuare in libertate dar s-ar putea, la fel de bine sa intre si dupa gratii.

In locul lui Petcu la sefia CNSRL Fratia, anunta ROMANIA LIBERA ,a fost numit interimar, cine credeti? Liviu Luca, de la Petrom, unul din cei mai buni prieteni al lui Vantu si posesor al unei averi uriase despre care v-am vorbit zilele trecute si care, se spune, o surclaseaza pe cea a lui Petcu.

Am lasat pentru final două informaţii deosebit de interesante pe care le consemnează GANDUL.

Prima ar fi aceea că Blaga se gândeşte să schimbe PDL cu PDP, a doua, ca in partid se discută din nou despre plecarea lui Boc din Guvern.

Sursa mentionată anunţă că Emil Boc şi Vasile Blaga au decis să îşi anunţe candidaturile la şefia PDL în aceeaşi zi într-o încercare de a arăta că în partid are loc o competiţie civilizată şi nu o luptă dură pentru putere. Anunţul candidaturilor va fi făcut înainte de 12 aprilie, data-limită prevăzută de statut, însă marea necunoscută rămâne momentul în care Boc va demisiona din fruntea Guvernului.
Lansarea candidaturii tocmai în penultima zi în care, conform statutului, pot fi depuse moţiuni, mai aflam, îl va avantaja pe premierul Boc, al cărui program este încă în lucru, în timp ce moţiunea actualului secretar general este aproape finalizată.
Surse din conducerea PDL au precizat pentru Gândul că Vasile Blaga va intra în competiţie cu moţiunea intitulată „Dreapta Populară.Una dintre propunerile cu care se va prezenta Vasile Blaga şi care a fost discutată intens în tabăra secretarului general este aceea de a schimba denumirea formaţiunii din Partidul Democrat Liberal (PDL) în Partidul Democrat Popular (PDP), acţiune ce ar urma să aibă loc după congresul din luna mai.

Boc, mai spune sursa citata, va ramane la Guvern până la Paşti. La moţiunea premierului lucrează intens ministrul de Externe Teodor Baconschi. Numele motiunii lui Boc încă nu a fost stabilit, dar cu certitudine că şi acest document va face trimitere la „creştin-democraţie”.

Lucrurile sunt mai complicate pentru Boc, deoarece, conform unor surse, preşedintele Traian Băsescu ar vrea ca premierul să demisioneze de la Palatul Victoria înainte de Convenţia Naţională din 14 mai. Sursele citate au precizat că Băsescu i-ar fi spus lui Boc că ar fi mai bine să plece chiar înainte de a-şi anunţa candidatura la şefia PDL. Ar fi un mesaj adresat nu numai pedeliştilor de rând, ci întregului electorat, şi anume faptul că Boc nu se teme de o competiţie cinstită cu Blaga şi că îl poate învinge fără să fie acuzat că s-a folosit de fonduri guvernamentale ca să îi mituiască pe şefii de filiale. „În orice caz, noul guvern va fi instalat înainte de Paşti”, au precizat sursele citate.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu