Schimbare în programul ”Rabla”: voucherele se obţin cu 5 zile mai târziu

• publicat la: 22 martie 2011
Schimbare în programul ”Rabla”: voucherele se obţin cu 5 zile mai târziu

Persoanele care vor merge la Remat să îşi caseze maşina nu vor mai obţine tichetul valoric în aceeaşi zi, cum s-a întâmplat la ediţia din 2010. Ministrul Mediului Laszlo Borbely estimează că voucherul în valoare de 3.800 de lei va fi acordat la 5-6 zile de la predarea automobilului.

Spre deosebire de anul trecut, cei care vor să îşi cumpere o masină nouă folosind tichete valorice vor fi controlaţi cu mai multă atenţie, pentru a se evita cazurile de fraudă.

Astfel, datele înregistrate de la colectori vor fi verificate de poliţiştii de la Direcţia Generală de Permise şi Înmatriculări şi comparate cu cele din baza de date a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

”Am avut anul trecut sesizări cu privire la unele certificate false. Chiar a existat cazul unei persoane care a falsificat 20 de vouchere. Dosarele sunt în instanţă, însă am introdus cateva precizări suplimentare şi am înăsprit controlul pentru a preîntâmpina astfel de situaţii”, a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

4 paşi pentru obţinerea tichetelor

1. proprietarul predă maşina la Remat pe baza unui proces verbal de custodie
2. a doua zi se obţine certificatul de distrugere de la Remat, numai după ce Administraţia Fondului de Mediu (AFM) şi Poliţia au verificat datele de identificare ale beneficiarului şi ale maşinii uzate.
3. în termen de cel mult 5 zile de la obţinerea certificatului de distrugere, se radiază maşina din evidenţa circulaţiei.
4. dupa radiere, beneficiarul se prezintă la Remat cu o copie legalizată a certificatului de radiere şi primeşte tichetul valoric.

Datornicii nu se mai pot înscrie în program

In plus, persoanele care doresc să îşi cumpere o masină nouă prin program trebuie să dovedească, printr-un certificat fiscal, că nu au datorii la bugetul local. Documentul trebuie prezentat la Remat, odată cu celelalte documente necesare. Potrivit autorităţilor, voucherele nu vor mai fi acordate fară certificatul fiscal.

Anul trecut, prin ”Rabla” au fost casate peste 189.000 de maşini. Beneficiarii programului au achiziţionat peste 62.500 de autovehicule noi, peste 25.000 dintre acestea fiind de producţie autohtonă.

Programul Rabla pentru anul acesta a fost lansat în data de 16 martie pentru persoane fizice, iarastăzi a debutat pentru persoane juridice şi instituţii publice.

Autorităţile au alocat pentru ediţia de anul acesta 228 milioane de lei, suma ce permite scoaterea din uz a 60.000 de autovehicule. Potrivit premierului Emil Boc, fondurile ar putea fi suplimentate.

sursa  Green report

Lasati un comentariu