Traian Băsescu propune 9 judeţe

• publicat la: 22 iunie 2011
Traian Băsescu propune 9 judeţe

O hartă a României cu nouă judeţe din care unul să fie format din Harghita şi Covasna este oferta preşedintelui Traian Băsescu şi PDL pentru UDMR, care are timp de gândire până luni să dea un răspuns.
Propunerea a fost ca Harghita şi Covasna să formeze un judeţ. Greu de refuzat, greu de acceptat”, au declarat, pentru gândul, surse din UDMR. Potrivit acestora, în momentul de faţă curentul în Uniune este mai degrabă de respingere a ofertei făcute la Cotroceni, mulţi dintre liderii formaţiunii punând presiune pe Kelemen Hunor pentru a alege varianta ieşirii de la guvernare.

Ruperea Ţinutului Secuiesc, prin decuplarea Mureşului de Harghita şi Covasna, ar avea în opinia lor efecte electorale dezastruoase, dând apă la moară şi mai mult radicalilor care şi-au construit platforma politică pe „abandonul” comunităţii maghiare de către UDMR.

De asemenea, un răspuns favorabil ofertei prezidenţiale pentru reorganizare în variantă minimală ar echivala şi cu slăbirea forţei maghiarilor în Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş, pe care UDMR, în varianta sa de regionalizarea, le vedea făcând parte din aceeaşi regiune de dezvoltare.

Mai mult, temerile Uniunii sunt că odată bătută palma pe noua hartă a României va avea de pierdut şi prin anunţata comasare a comunelor.

sursa libertatea.ro

comentarii

de lolo la 23 iunie 2011 - 16:54

Sper sa reuseasca ..astfel UDMR va ajunge o asociatie culturala cum de fapt ar trebui sa fie!

Lasati un comentariu