Târg de adopţii la Carei

• publicat la: 26 iulie 2011
Târg de adopţii la Carei

Iubitorii de animale din Carei, dar nu numai, care doresc să ia acasă un câine comunitar sunt aşteptaţi duminică 31 iulie 2011, incepând cu orele 14.00, la intrarea dinspre Monumentul Ostaşului Român  a  parcului careiean,pe platoul din faţa postului local de radio.

Asociaţia pentru protecţia animalelor Puffi va oferi spre adopţie atât maidanezi cât şi pui ai acestora.

Câinii sunt vaccinati, deparazitaţi,sterilizati, au microcipuri şi carnete ce dovedesc că sunt sănătoşi. Actele de adoptie vor fi intocmite pe loc, iar câinii pot fi preluaţi de potenţialii proprietari de la faţa locului.

Potrivit Mariei Ardelean, de la Asociaţia Puffi, scopul acţiunii este în primul rând unul educativ şi apoi de salvare a animalelor.

„E  destul de ruşinos că azi, când pretindem  că facem parte din rândul ţărilor civilizate,  aruncăm încă pe stradă puii de căţei pe care nu îi dorim. Am organizat o astfel de acţiune în scopul educării populaţiei şi de a-i face pe cei care adoptă un animal să înţeleagă că nu fac un gest gratuit ci  îşi asumă anumite responsabilităţi„, a declarat Maria Ardelean.

Dacă doriţi să adoptaţi un căţel trebuie să ţineti cont de următoarele:

  • să asiguraţi animalului un trai decent, lipsit de stres: apă, mâncare, libertate de mişcare
  • să asiguraţi tratament veterinar calificat in caz de vătămare sau boală cât şi vaccinarea anuală
  • să nu maltrataţi animalul
  • să nu abandonaţi animalul
  • să nu instrăinaţie animalul
  • să permiteţi unui reprezentant al  Asociatiei, cu anunţare prealabilă, vizitarea animalului adoptat cel puţin de două ori pe an, la solicitarea Asociatiei, in scopul verificării condiţiilor şi a stării animalului adoptat
  • să anunţaţi  in termen de 24 de ore Asociaţia in cazul pierderii sau a decesului animalului adoptat.

redacţia

comentarii

de student la 26 iulie 2011 - 17:41

Felicitari As.Puffi Carei.Ceea ce faceti voi nu-i deloc usor, se vede ca sunteti oameni minunati.Sunt convins ca iubind animalele iubiti pe cei din jur cu sinceritate. Stiti sa repectati, deci merita sa va respectam.Ne ramane sa facem si noi ce faceti voi, si atunci tuturor ne va fi mult mai bine.

de piedone la 26 iulie 2011 - 18:22

pt student daca si tu erai muscat de caini vagabonzi ce parere aveai.

de ILRE la 26 iulie 2011 - 19:15

Chiar asta vrea as.Puffi sa nu fii muscat de caini sa nu fie pe strada.Te-ai uitat vreodata la animal planet ce se intampla in tarile civilizate intre oameni civilizati ,imbecilule?

de sanda la 26 iulie 2011 - 19:52

Bravo voua As. Puffi.Ati facut ce nu a reusit sa faca nimeni.Era de datoria primariei sa faca ceea ce faceti voi,dar este mai usor si mai profitabil ca aceste necuvantatoare fara stapan si nu numai, sa fie prinse si omorate pe bani grei.Pentru fiecare caine prins firma Mix SRL incasa 300 lei noi,care apoi erau impartiti cu edili primariei.Va puteti da seama cum se inbogatesc uni luand viata acestor suflete nevinovate.Ma bucur ca exista aseasta asociatie,si acesti oameni minunati care fac parte din ea. Sunteti un exemplu in acest oras,si sa stiti ca multi ar dori sa se alature voua.Numai unindu-ne putem sa facem ceva bun si pentru acest oras.

de curios la 26 iulie 2011 - 20:15

Daca pe mine m-a muscat primaru as putea sa chem hingherii?Cat se plateste?

de ILRE la 27 iulie 2011 - 06:39

Sobolanii nu vede nimeni cum circula in cartiere ,langa gunoi ieri de exemplu chiar la spital circula unu gras in jurul urgentei,dar nimeni nu baga in seama!!!!!!!!!!!!!

de iuiiii la 27 iulie 2011 - 20:39

paiiiiiiiiiiiii saiiiiiiiiiii i-a pe troti consilieri si primaru ca au cu ce sa-i intretina…..

de ha ha ha la 27 iulie 2011 - 20:41

sa-i i-a pufi si toti nebuni care sustin asa ceva alti nu au ce manca si loc de munca

de dani la 27 iulie 2011 - 20:41

la PRIMARIE CU EI

de piedone la 28 iulie 2011 - 13:42

pt ilre imbecil poti face pe cei care iti dau de mancare sau la care dai tu de mancat eu nu am jignit pe nimeni ca sa ma faci imbecil

de student la 28 iulie 2011 - 18:58

De piedone- sa stii ca si eu am fost muscat de caine ,recunosc , eram vinovat, eram mai mic si am crezut ca un caine poate fii fugarit cu pietre, nu odata , bietul animal n-a uitat, si m-a muscat. Am plecat acasa plangand, tata m-a intrebat ce s-a intamplat, iar eu am vrut sa-l acuz doar pe caine, si ca nu i-am facut nimic , dar ma muscat. Tata , binenteles nu m-a crezut, si i-am spus adevarul. Invata minte baiete , n-ai dreptul si nici voie sa dai in nimeni dar nici in animale care nu se pot apara. Asa ca un caine rar musca pe cineva daca nu-i intaratat. hai sa nu aruncam vina doar pe caini, cand mai caini, suntem noi.

de piedone la 29 iulie 2011 - 06:59

pr student ai dreptate eu nu vreau sa fie ucisi caini vagabonzi dar ar trebui curatat orasul de ei din mai multe motive

Lasati un comentariu