Cel mai puternic bărbat este din Merk

• publicat la: 25 august 2011
Cel mai puternic bărbat este din Merk

Cea mai aşteptată dar şi cea mai savurată manifestare din cadrul AugustFest 2011 a fost competiţia “Cel mai puternic bărbat” in organizarea Centrului Cultural Carei.

Pentru desfăşurarea concursului in cele mai bune condiţii, organizatorii au colaborat  cu firma de securitate Big Security Satu-Mare condusă de cel mai puternic sătmărean, Alexandru Cortean  şi cu FitForce Carei reprezentată de cel mai puternic careiean la ediţiile anterioare, Mureşan Daniel.

La start s-au aliniat concurenţi din Carei, Tăşnad,Satu Mare, Berveni şi din Merk, Ungaria ,in număr de 18: Pete Komaromi Gergo,Szilagyi Leitner Istvan,Puscas Mark, Olariu Vasile,Aradi Ferenc,Kerekes Laszlo,Szucs Sandor,Burzsem Bela,Kadar Zsolt, Gonczi Roland,Bodi Andras,Racz David,Barna Lorand,Horvat Istvan,Prean Sorin,Gall Lajos,Szilagyi Tibor şi Karoly Karcsi.

Aceştia au fost supuşi  unei probe eliminatorii care a constat in ridicarea unei haltere de 160 kg  de cât mai multe ori.

In urma selecţiei,au rămas in competiţie 8 concurenţi.

Prima probă a concursului a constat in tractarea unei autoutilitare de 3,5 tone pe o distanţă de 20 metri, cu ajutorul unui ham, contracronometru.Primul clasat la această probă a fost Burzsem Bela  din Merk  care a reuşit tractarea in 14,4 s.

La cea de-a doua probă,concurenţii au avut de ridicat deasupra capului un buştean de 90 kg,de cât mai multe ori.Acelaşi Burzsem Bela  din Merk  a reuşit performanţa  de a-l ridica de 11 ori ,clasându-se si la această probă pe primul loc.

Mersul fermierului a constituit cea de-a treia probă,cei inscrişi având de carat  greutăţi de câte 100 kg in ambele mâini pe o distanţă de 15m.Un inceput in forţă pentru concurentul din Merk care s-a instalat in fruntea clasamentului parţial,realizând un timp de 13,2 s la această probă.

Ca in anii precedenti, cuiul lui Pepelea l-a reprezentat rostogolirea de cât mai multe ori a unei roţi de 350 kg.Dacă la ediţiile anterioare concurenţii nu au reuşit decât să mişte puţin roata, pentru această ediţie se pare că au fost mai bine pregătiţi,careieanul Pete Komaromi Gergo reuşind să rostogolească de cele mai multe ori roata de 350 kg,şi anume de 5 ori.Doar 4 concurenţi au reuşit să ducă la bun sfârşit cerinţele probei,astfel Burzsem Bela a rostogolit-o de 4 ori,Olariu Vasile de 3 ori iar   Horvat Istvan o  singură dată.

Concursul a continuat cu  ridicatul şi căratul a 3 saci care cântăreau intre 50 si 80 kg  si cu ridicarea si tinerea in echilibru a unor greutăţi de 10 kg cu mâinile intinse lateral cu palma in jos .

La ultima probă,concurentul Prean Sorin din Tăşnad a reuşit să ţină in echilibru greutăţile 1min şi 10s,aceasta fiind cea mai bună performanţă a probei.

In urma contabilizării punctelor de la fiecare probă, pe primul loc s-a clasat concurentul din Merk, Burzsem Bela ,cu un total de 45 de puncte,el adjudecându-şi titlul de Cel mai Puternic Bărbat la ediţia din acest an a AugustFest.

Pe locurile următoare s-au clasat Pete Komaromi Gergo din Carei ,cu 32 puncte,Prean Sorin din Tăşnad cu 31 puncte urmaţi de Olariu Vasile,Tăşnad,Gall Lajos ,Horvat Istvan,Szilagyi Leitner Istvan  şi Bodi Andras.

Un public numeros a asistat şi i-a susţinut pe tot parcursul competiţiei pe curajoşii candidaţi la titlul de Cel mai puternic Bărbat.

Manifestările AugustFest continua astăzi cu un recital de muzică barocă, la Biserica romano-catolică Josephus Calasantius de la orele 19,30.

In memoriam Ștefan Ruha István (80 de ani de la naşterea violonistului careian)  se va interpreta In Imitation of Birds un Recital de muzică barocă (la instrumente de epocă) cu ansamblul   DULCIUS ANIMUS Majó Zoltán– flaut drept baroc,Kővári Aranka – flaut drept baroc, Kővári László-clavecin.

Din program: Dario Castello Sonata terza, Georg Philipp Telemann: Sonata canon nr. III, Vivace-Soave-Allegro assai, Giuseppe Sammartini: Triosonata nr. VIII,  AllegroAdagio-Allegro, Michel Corrette: Sonata op.2 nr.4, Lentement-Courante.Gayment-Lentement-Rondeau.Gracieusement, William Corbett: Triosonata nr. III., Grave-Presto-Largo-Giga, Antonio Caldara: Sonata da chiesa, Grave-Allegro-Grave-Allegro, William Williams: Triosonata In Imitation of Birds, Adagio-Allegro-Grave- Allegro

Seara, de la orele 20,00 in Parcul Dendrologic se va desfăşura SEARA RITMURILOR.

Din program,Cserey Csaba & Pinter Cristian – recital de percuție,Mario & The Teachers – Arad (etnojazz & jazzfusion)  Mario Florescu – percuție, Cristian Petica – saxofon,  Radu Rotaru – claviaturi și Claudia Iuga voce.

redactia

comentarii

de adi la 25 august 2011 - 09:17

parca era asa: Cel mai puternic careian,nu cel mai puternic maghiar ,sau nu?

de kovacs antal (puha) la 25 august 2011 - 10:19

adi draga!, nu mai sunt granite……….numai in capul tau!!!!

de adela la 25 august 2011 - 13:11

dragul meu adrian in ce lume traiesti? in primul rand toti suntem oameni in al doilea rand esti prost informat! anul acesta concursul nu s-a numit cel mai puternic careian ci, cel mai puternic barbat si a avut caracter international regional.
si dc esti careian poti sa fi roman,maghiar,turc sau orice alta etnie ca tot careian esti dc stai in carei nu?
hai mai lasati carcotelile si incercati sa apreciati faptul ca sunt evenimente culturale la noi in carei si ca exista colaborare intre noi oamenii atata cat o fi ca sa facem un lucru bun. de ce trebuie mereu sa gasim nod in papura! mai bine ati pune mana si ati face ceva bun pt orasul asta si nu doar vorbe goale! dupa razboi multi viteji se arata, cam asa se zice nu?
felicitari tuturor concurentilor si bravo pt organizare!tot asa mai departe si la evenimente cat mai mari pe viitor!

de Viki fan la 25 august 2011 - 14:15

Carei Open!!!

de adi la 25 august 2011 - 17:16

Domnu kovacs(puha) te-am jignit eu cu ceva?Am pus si eu o intrebare si vii cu jigniri din astea?

de spectator la 25 august 2011 - 19:33

unii se simt cu musca pe caciula mereu si se simt mereu amenintati.daca nu mai sunt granite de ce se forteaza maghiarizarea?daca nu sunt granite de ce se fac angajari pe criterii etnice?

de adela la 25 august 2011 - 20:33

hai ca deja deviem de la subiect si transformam un eveniment cultural interetnic intr-un conflict interetnic care nu-si are locul aici!!!

de kovacs antal (puha) la 25 august 2011 - 20:48

adi,nu te-am jignit cu nimic,doar te-am informat ca nu mai exista granite!!!!,scuze!!! nu am avut niciodata probleme ca sunt maghiar,nici chiar in armata la campulung muscel!!!!!,dar si acele lucruri sunt minciuni cu criteriile etnice in secuime!!!!!,eu am vorbit cu romani din Lacul Rosu si au spus ca acele treburi pe criterii etnice sunt invetiile unor partide sovine!!!!!!!

de adi la 26 august 2011 - 04:24

Am înţeles,pe de altă parte,felicitări caştigătorului !

de kovacs antal (puha) la 26 august 2011 - 06:21

adi ,cand bem a bere impreuna?

de adi la 26 august 2011 - 06:41

Nu, mersi.

de kovacs antal (puha) la 26 august 2011 - 07:28

Ma-i adi daca n vrei o bere hai la un pofon ca tare okos esti,ma duc la szalka nu vrei sa vii sa te invat sa inoti?!!!Esti cumva cainele lui Vadimonov faci experiente!!!

de adi la 26 august 2011 - 09:31

Nu răspund la jignirile dumnevoastra,acesta va fii ultimul meu post,o zii buna.

de eventual la 26 august 2011 - 14:03

TOATE SUNT BUNE SI FRUMOASE, CONCURSUL A FOST OK, DESI UNII SUFERA DIN TERTE MOTIVE…. PE MINE MA DERANJEAZA UN SINGUR FAPT…. DE CE IN MOMENTUL IN CARE AVEM O MANIFESTARE IN PARC TREBUIE SA PARCAM TOTI CU MASINILE IN PARC PE SPATIUL VERDE???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DE CE LI SE PERMITE? NUMAI STIE ROMANU SA MEARGA PE JOS? DIN PACATE NU AVEM POLITIE SA FACA ORDINE!!!

de kovacs antal (puha) la 26 august 2011 - 19:13

ultima data adi nu eu am scris!!!!!!! care a scris in numele meu poate s-o fu.. pe ma..,,,incodata ADI scuze dar nu eu am scris!!!!!!!! acum am ajuns din ungaria de la un turneu cu copii din 2002!!!! deci crede-ma nu eu am scris!!!!!!dar se poate controla serverul de unde s-a scris ……si nu v-a pica bine daca ne intalnim cu cel care a scris in numele meu!!!!!!!!!!!!

Lasati un comentariu