„Termitele“ chinezeşti devorează pădurile româneşti

• publicat la: 5 ianuarie 2012
„Termitele“ chinezeşti devorează pădurile româneşti

Cunoscând faptul că în ţara noastră fondul forestier se taie fără milă şi iraţional, în cea de a doua jumătate a anului 2010 firmele cu capital chinez şi-au creat rapid reţele de exploatare de masă lemnoasă în România. Chinezii sunt foarte activi şi lacomi, şi, deşi nu-i vezi cu toporul în cârcă prin pădure, mănâncă enorm de mult lemn. Milioane de metri cubi, afirmă JURNALUL NAŢIONAL.

Un alt prejudiciu a fost creat statului român de patruzeci de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi ANRE. Procurorii DIICOT, citaţi de COTIDIANUL, susţin că valoarea acestuia este 126.000.000 USD iar activităţile infracţionale, în care a fost implicat şi miliardarul Ioan Nicolae, au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul  energetic naţional. Totul, evident, din cauza implicării politicului în economie.

Iar acum, un grup de senatori PDL, printre care se află şi ministrul de Interne Traian Igaş, vor să modifice legislaţia astfel încât şi funcţionarii publici să poată candida  la alegerile generale şi locale fără să-şi dea demisia din funcţiile pe care le ocupă. Iniţiativa, remarcă ROMÂNIA LIBERĂ, ar putea duce exact la ceea ce PDL combate oficial: conflicte de interese şi politizarea adminsistraţiei publice.

Ziarul PUTEREA a publicat luni în premieră informaţia potrivit căreia Victor Ponta, liderul PSD, şi soţia acestuia, Daciana Sârbu, au participat în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2012 la celebrul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena. La Concertul de la Viena, în sală, alături de Ponta şi Daciana, a mai fost cel puţin un român, afirmă PUTEREA, care prezintă şi o „dovadă“. Numele  lui este Sebastian Ghiţă şi el este cunoscut mai ales pentru că deţine grupul de firme Asesoft, dar şi televiziunea România TV.

O altă „dovadă“ publică şi ADEVĂRUL: cea a unui supercontract imobiliar vechi de 500 de ani. Acesta este scris pe hârtie de pergament şi reprezintă împroprietărirea unui boier al vremii. Documentul este întocmit în limba slavă de domnitorul Petru Rareş şi este cel mai de preţ şi cel mai vechi document aflat spre păstrare la Arhivele Naţionale – Filiala Vrancea.

În zilele noastre un astfel de contract ar fi costat enorm pentru că tarifele notariale se vor mări, în perioada următoare, după cum afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. Serviicile notariale din România sunt mai scumpe decât în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, fiind de patru ori peste medie şi de 14 ori mai mari decât în Germania. Avocatul Poporului a fost sesizat asupra acestui aspect, printr-o petiţie online.

Şi tot Avocatul Poporului, citat de NAŢIONAL, susţine că, deşi nici nu au apucat să intre bine în pâine şi să facă primele victime printre milioanele de şoferi români,  modernele camere de filmat instalate deja pe maşini ale Poliţiei Rutiere riscă să fie scoase din uz. Aceasta pentru că încalcă dreptul la imagine al cetăţenilor.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu