Raed Arafat: Dacă Legea Sănătăţii va fi adoptată in forma actuală, imi dau demisia

• publicat la: 6 ianuarie 2012
Raed Arafat: Dacă Legea Sănătăţii va fi adoptată in forma actuală, imi dau demisia

Subsecretarul de stat in Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a avertizat, vineri, că in cazul in care noua lege a Sănătăţii va fi adoptată in forma actuală, va demisiona din funcţia pe care o ocupă in minister.

„Dacă legea rămâne in această formă, trebuie ca cei care au conceput-o să ducă viziunea mai departe. Nu poţi să concepi un sistem si să dai altcuiva să-i facă normele. Motivul dezvoltării sistemului de urgenţă până acum a fost că este transpartinic, transguvernamental si a fost sprijinit de toată lumea, inclusiv de guvernul actual.

Dacă legea va fi asumată in forma actuală, eu cred că plecarea mea este normală pentru că nu mai am scopul de muncă la nivelul Ministerului. Nu e un act de bravură sau asa ceva. In momentul in care partea urgentei din lege iese in această formă, vor trebui găsite persoane care să implementeze această formă. Daca (legea) va iesi in sensul in care sa modifice radical sistemul, da, imi dau demisia”, a atras atentia, vineri, fondatorul SMURD, informeaza Realitatea TV.

Raed Arafat a explicat si de ce ar fi in stare să ia o asemenea măsură drastică dacă Legea sanatatii va fi adoptată: „Sistemul actual e bine reglementat pe o anumită viziune, o anumita directie. Daca dupa toate dezbaterile si dupa punctul de vedere venit inclusiv de la FMI, care zice clar că sistemul de urgenta din România functioneaza, este considerat exemplu de buna-practica pentru intreaga regiune si sugeram ca el sa nu fie reformat cel putin pana ce nu vedeti impactul reformei si asupra altor sectoare, decizia politica finala este ca să iasă aşa…

Când iti vine un punct de vedere al FMI-ului, al Băncii Mondiale si al Comisiei Europene care sustine acelasi lucru, si nu cred că doctorul Arafat putea să-i convingă să spună alt punct de vedere decât ce cred ei, consider că trebuie să ajungem la intelepciunea de a spune ‘da, este nevoie de reformă radicală, nimeni nu poate anula acest lucru, dar sistemul de urgenta trebuie să-l sprijinim să se dezvolte mai departe'”.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu