5 elevi careieni surprinşi in baruri de Poliţia de Proximitate

• publicat la: 9 februarie 2012
5 elevi careieni surprinşi in baruri de Poliţia de Proximitate

În contextul acţiunilor organizate în mod curent de poliţiştii de siguranţă publică în vederea combaterii absenteismului şcolar şi prevenirii comiterii de fapte antisociale în zona unităţilor de învăţământ,  se înscriu şi activităţile întreprinse în cursul zilei de ieri, 08 februarie a.c., de poliţiştii careieni.

Au fost verificate 12 localuri, în incinta cărora au fost legitimate 35 de persoane, printre acestea numărându-se 5 elevi care lipseau de la orele de curs. Cazurile acestor elevi au fost aduse la cunoştinţa conducerii şcolilor, poliţiştii participând şi la o şedinţă organizată la una dintre instituţiile de învăţământ, atrăgând atenţia elevilor asupra repercusiunilor inofensivului „chiul”, inclusiv cooptarea în grupuri de infractori ori transformarea în victimă a unor infracţiuni.

Totodată au fost aplicate 5 avertismente şi au fost instruiţi 12 barmani cu privire la prevederile legale ce interzic categoric vânzarea de băuturi alcoolice ori ţigări către minori.

Şi la Tăşnad, poliţiştii de proximitate s-au implicat în asemenea acţiuni, participând la întâlniri cu elevi şi părinţi, organizate în cadrul campaniei „Hai la şcoală !” . În prezenţa a 36 de părinţi şi 36 de copii, precum şi a mai multor cadre didactice de la Şcolile cu clasele I – VIII din Tăşnad şi Acâş, poliţiştii au prezentat aspecte legate de violenţa în familie, absenteism şcolar şi delincvenţă   juvenilă.

comunicat

Lasati un comentariu