Absenteismul şcolar in atenţia societăţii

• publicat la: 2 aprilie 2013
Absenteismul şcolar in atenţia societăţii

 

În organizarea Consiliului Şcolar al Elevilor de la Liceul Teoretic Carei, în colaborare cu clasa a X-a A, diriginte Traian Tămîian,instituţia şcolară careiană a fost gazda unui workshop pe tema absenteismului şcolar din cadrul proiectului “Cu drag la şcoală”, înscris într-un concurs de proiecte iniţiat de Consiliul Judeţean Satu Mare.

Evenimentul s-a derulat pe perioada a două zile în sala festivă a Liceului Teoretic Carei  şi s-a bucurat de participarea Monicăi Radu, şef serviciu public de  Asistenţă Socială din Primăria Carei, ing. Daniela Ciută, de la  Buletin de Carei, Cristian Marcu, agent şef la Poliţia de proximitate, Felician Ghile, agent şef principal la Poliţia Municipală Carei, coordonator de activitate fiind Erik Keszler, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor LTC şi vicepreşedinta Andrea Moigrădean.

S-au purtat discuţii libere între invitaţi şi elevi pe tema  absenteismului în şcoli, încercându-se găsirea unor soluţii pentru combaterea şi prevenirea acestui fenomen, discuţii întrerupte de diferite activităţi interactive pe grupe de trei elevi. Participanţii au fost au fost plăcut surprinşi de modul în care Monica Radu şi Daniela Ciută  au susţinut discuţia pe tema absenteismului. Dezbaterea a oferit pe alocuri răspunsuri la problemelor ce determină chiulul de la ore dar a şi conştientizat elevii că răspunsul la această problemă  trebuie căutat mai întâi în sine şi apoi la alţii.

Sfaturile pe care le-au primit le vor folosi la adoptarea unei alte modalităţi de gândire pentru ca relaţia profesor-elev, respectiv relaţia între colegi, să se dezvolte în mod armonios.

Cei doi agenţi de poliţie prezenţi au făcut o scrută informare a posibilelor sancţiuni la care se supun  atât elevii cât şi familiile acestora în cazul în care pe perioada absenţei de la cursuri sunt surprinşi în activităţi ce contravin legii.

Evenimentul a oferit si prilejul de a readuce în atenţia elevilor  participanţi importanţa respectării regulilor de circulaţie.

sursa LTC

Lasati un comentariu