Activităţi educative la Biblioteca Municipală

• publicat la: 1 februarie 2012
Activităţi educative la Biblioteca Municipală

Pentru a dezvolta plăcerea de a citi, pentru a deschide porțile cunoașterii și ale prieteniei între elevi și bibliotecă am considerat necesar să înființăm un cerc de lectură, un parteneriat între Școala cu clasele I-VIII, nr. 3 și Biblioteca Municipală. Acțiunile propuse sunt: lecturi artistice în sala bibliotecii, vizionarea unor filme, momente poetice cu prilejul aniversărilor sau comemorărilor diferiților scriitori, parada personajelor, munca pe echipe, pe grupe și discuții în urma vizionării filmelor.

În urma parteneriatului ne așteptăm ca elevii să-și schimbe mentalitatea, să devină pasionați de lectură, să perceapă biblioteca asemenea unui izvor de cultură și ca instrument de formare a personalității lor și nu în ultimul rând să-și dezvolte deprinderile de citire, recitare și analiză a unor texte literare.

Proiectul se întinde pe o durată de doi ani, în fiecare lună fiind câte o activitate. Prima a avut loc vineri 27.01.2012 sub îndrumarea profesoarelor Acălfoaie Lavinia și Cornoc Mihaela. Elevii au vizionat filmul De-aș fi Harap-Alb. Apoi au avut discuții pe marginea filmului și a operei literare.

Următoarea întâlnire va avea loc în luna februarie tot la Biblioteca municipală având ca temă Amintiri din copilărie.

prof.Mihaela Cornoc

Lasati un comentariu