Bulgaria introduce educaţia militară în şcoli

• publicat la: 23 February 2012
Bulgaria introduce educaţia militară în şcoli

Parlamentul bulgar a adoptat joi proiectul de lege pentru forţele militare care prevede introducerea unor ore de educaţie militară în şcoli. Începând de anul şcolar viitor, elevii din clasele a IX-a şi a X-a vor avea câte 5 ore pe an de educaţie militară.

Ministrul apărării Aniu Anghelov a declarat că în aceste ore elevii vor învăţa care sunt obligaţiile cetăţenilor referitoare la apărarea statului, cum să acţioneze în situaţii de criză cu caracter militar, care este structura şi misiunea forţelor militare. Nu vor fi instruiri practice, a precizat ministrul.

Legea mai prevede că armata bulgară va dispune de 3.500 de rezervişti recrutaţi în mod voluntar, a indicat ministrul Anghelov.

Studenţii de la universităţile civile vor avea posibilitatea să se înscrie la cursuri militare, dacă doresc. Ministerul Apărării va organiza astfel de cursuri şi pentru ceilalţi cetăţeni care doresc să primească un grad militar.

sursa ziare.ro

comentarii

de Cristian la 27 February 2012 - 19:22

EducaŢia militară în rândul copiilor a avut un rol important în viaţa popoarelor
de-alungul a mii de ani.Beneficiile acestei educaţii au fost multiple; de la disciplină, la respectul faţă de organele statului şi mai apoi faţă de ţară.Dispărând stagiul militar, noile noastre generaţii, nu mai cunosc aceste valori iar dacă-i întrebi de patrie sau patriotism nu ştiu ce să-ţi răspundă.Trebuie să recunoaştem că vecinii noştri bulgari ne uimesc din când în când cu idei care lipsesc cu desăvârşire iubiţilor noştri conducători, care nu sunt preocupaţi cu asemenea nimicuri.

Lasati un comentariu