Sondaj FSLI: 74,12% dintre părinţi nu sunt de acord cu infiinţarea clasei pregătitoare

• publicat la: 28 February 2012
Sondaj FSLI: 74,12% dintre părinţi nu sunt de acord cu infiinţarea clasei pregătitoare

In perioada 21-27 februarie 2012 Federaţia Sindicatelor Libere din Invăţământ a efectuat un sondaj de opinie on-line  in rândul personalului din invăţământ şi părinţilor.

Conform acestui sondaj, 25,88% dintre părinti sunt multumiti de infiintarea clasei pregătitoare iar 74,12% nu sunt de acord cu infiintarea acesteia.

Dintre cei care sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare, 65,15% considera ca sistemul de invatamant nu este pregatit pentru a introduce aceasta clasa incepand cu anul scolar 2012-2013.

In privinta profesorilor care au raspuns la acest sondaj rezultatea sunt asemanatoare cu cele efectuate in randul parintilor, diferentele fiind sub marja de eroare de 3%.

Mai mult, din cele 1863 de persoane, in proportie de 55,56% sustin ca aceasta clasa trebuie sa functioneze la gradinita.

Dupa parerea celor care au raspuns la sondaj, cele 3 conditii minime necesare functionarii optime a clasei pregatitoare sunt:

-baza materiala (banci, scaune, grupuri sanitare, spatiu suficient in sala de curs, etc)

-existenta programei scolare

-corpul profesoral special format.

Aproximativ 74% dintre cei care au raspuns, considera ca cele 3 conditii minime trebuie asigurate de catre minister,  17% de catre autoritatile locale si 9% de catre parinti si profesori.

Fara aceste conditii minime principalele riscuri enumerate de catre repondenti, sunt:

-copii suprasolicitati, nespravegheati, surmenati, stresati si obositi

-dezechilibrul emotional si nu numai, al copilului, la o varsta atat de frageda

-copiii vor fi cobaii unui experiment nereusit

-premisele cresterii abandonului si esecului scolar

-randament scolar scazut

-dezvoltarea fizica defectuoasa din cauza mobilierului scolar.

Sondajul a fost realizat de catre FSLI, on-line, in perioada 21-27 februarie 2012. La acest sondaj au raspuns 1865 de persoane, din care 765 parinti. Marja de eroare a sondajului este de 3%. www.fsli.ro

Lasati un comentariu