Alexandru Mureşan menţine premiul RECITATIO la Carei

• publicat la: 17 martie 2012
Alexandru Mureşan menţine premiul RECITATIO la Carei

Marele premiu RECITATIO  revine pentru a treia oară consecutiv la Carei,la Liceul Teoretic.Alexandru Muresan este cel care l-a obţinut în acest an,Claudia Zob în 2010, respectiv Laura Bakk la ediţia din 2011.

La Filarmonica de stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare a avut loc vineri 16 martie ,a şasea ediţie a concursului de recitări “RECITATIO”,in organizarea Consiliului Judeţean Satu Mare, Centrului  Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi a Asociaţiei Scriitorilor de Nord. Felician Pop,directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a remarcat că pe an ce trece concursul devine tot mai cunoscut iar numărul participanţilor creşte de la an la an.

In concurs s-au inscris peste 100 de  elevi care au recitat poezii din lirica poeţilor sătmăreni.

Si in acest an, Marele Premiu a plecat spre Carei,pentru a treia oară consecutiv.

Au participat elevi de la Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Satu Mare,CN Mihai Eminescu, CN „Ioan Slavici”, Liceul Ortodox „Nicolae Steinhardt”, Grupul Şcolar Ardud, Liceul de Artă „Aurel Popp”, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş”, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, Colegiul Naţional „Kölcsey Ferenc”, Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”, Grup Şcolar Industrial Tăşnad, Liceul Telogic Reformat si nu in ultimul rând Liceul Teoretic Carei.

Un juriu alcătuit din Teodor Curpaş, preşedinte, Felician Pop, Natalia Boloş, Gergely Csaba şi Kereskenyi Sandor a avut sarcina deloc uşoară de a alcătui un clasament pentru evoluţiile liceenilor înscrişi în concurs.

Prestaţia  elevului Alexandru Mureşan de la Liceul Teoretic Carei  a impresionat juriul care i-a acordat Marele Premiu,in valoare de 500 de lei şi un trofeu sculptat de Vasile Koter de la Asociaţia Artiştilor Plastici Casa Creaţiei Sătmărene.

Recent,Alexandru Mureşan a câştigat şi concursul de recitări Eminescu,desfăşurat in 30 ianuarie  la Carei.

La categoria recitatori,primul loc a fost obţinut de Copil Lorena, Colegiul Naţional „Ioan Slavici”,pe a doua pozitie clasându-se  Mara Florian, Liceul de Artă „Aurel Popp”,urmat fiind de Coza Dan, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Vraja Alin de la  Liceul Teologic.

La categoria grupuri,Liceul Teologic Reformat s-a clasat pe  primul loc,urmat apoi de Grup Şcolar Industrial Tăşnad si Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Satu Mare.

Careienii au mai obţinut două menţiuni prin Claudia Zob şi Iordan Chis,celelalte  Menţiuni fiind acordate elevilor  Şichet Mădălina,Vajas Petra,Malancaş Beniamin,Crăciun Diana,Pop Veronica şi Vezentan Teofana.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 17 martie 2012 - 08:54

Impresionantă performanța acestui tânăr elev, Alexandru Mureșan.
Sincere felicitări!
O carieră viitoare în teatru?

de Muresan Alex la 17 martie 2012 - 14:54

Domnului Horia Maries: In primul rand va multumesc! iar in al doilea rand nu stiu ce sa va spun in legatura cu viitoarea mea cariera, cert este ca pentru mine deocamdata teatrul inseamna mai mult decat foarte mult, cat despre viitor, Doamne da! Numai bine!

de cititor la 17 martie 2012 - 16:42

Bravo Alex!FELICITARI!!!!!

de Horia Mărieș la 17 martie 2012 - 16:48

@Muresan Alex.

Important este ca niciodată în viață, orice vi s-ar întâmpla, să nu renunțati la visele și la năzuințele Dvs și să vă străduiți cu toate forțele Dvs să le împliniți.

În rest, s-auzim numai de bine și Doamne ajută!

de Nicoleta Latis la 18 martie 2012 - 10:23

Bravo, Alex, Claudia si Iordan! Faceti cinste careienilor si demonstrati ca talentul nu are varsta, iar atunci cand este dublat de foarte multa munca rezulatele sunt pe masura!

de Anonim la 18 martie 2012 - 13:02

Felicitari Alexandru Muresan esti o mandrie pentru acest oras mic!

de Paul Sarvadi la 19 martie 2012 - 07:30

Bravo, ticălosule!

Lasati un comentariu