Schimbări pe Facebook

• publicat la: 23 martie 2012
Schimbări pe Facebook

Organizaţiile care se ocupă de protecţia intimităţii din Europa şi SUA sunt în alertă după ce au observat câteva schimbări de terminologie în declaraţie care ‘guvernează’ serviciile oferite de Facebook.

Deocamdată, nu există ceva concret care să-i sperie pe internauţi însă faptul că Facebook face câteva modificări minore, înseamnă că se pregăteşte ceva, argumentează activiştii.

Mai precis, documentul „Statement of Rights and Responsabilites” (Declaraţie de drepturi şi responsabilităţi) a revizuit termenul de „privacy policy” (politica de intimitate) cu cel de „Data Use Policy” (politica de folosire a datelor). Ciudat este faptul că denumirea a fost folosită propriu-zis în această „Politică de utilizare a datelor”, încă de acum un an însă de-abia la acest moment a fost modificată şi în Declaraţia de Drepturi şi Responsabilităţi.

Printre alte modificări minore, se numără şi prevederea clară că datele unui utilizator sunt împărtăşite aplicaţiilor pe care prietenii săi le folosesc. Acest lucru se întâmplă însă de cinci ani şi este prevăzut în Privacy Policy, aşa că de ce de-abia acum a fost menţionat explicit şi în Declaraţia de Drepturi şi Responsabilităţi?

Specialista Sarah Downey, avocat la o companie specializată pe protejarea intimităţii în online, spune că prin aceste modificări Facebook recunoaşte că se concentrează pe culegerea de date ale utilizatorilor.

Cu toate acestea, Barry Schnitt, purtător de cuvânt Facebook, insistă că nu se va face nicio schimbare în Privacy Policy, iar lucrurile adăugate în Declaraţie de Drepturi şi Responsabilităţi „nu schimbă absolut nimic în privinţa folosirii datelor utilizatorilor”.

sursa ziare.ro

comentarii

de andi la 24 martie 2012 - 12:00

Vao… ce va fi cu noi?!

Lasati un comentariu