Băsescu a promulgat legea privind confiscarea extinsă a averilor. Vezi pentru ce infracţiuni se aplică

• publicat la: 17 aprilie 2012
Băsescu a promulgat legea privind confiscarea extinsă a averilor. Vezi pentru ce infracţiuni se aplică

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, referitoare la confiscarea produselor, instrumentelor şi altor bunuri aflate în legătură cu criminalitatea, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis Mediafax.

Legea privind confiscarea extinsă a averilor fusese adoptat, pe 27 martie, de Camera Deputaţilor, prin apel nominal, înregistrându-se 171 de voturi “pentru”, după ce, iniţial, la votul electronic , proiectul nu a trecut.

Legea a fost adoptată în varianta Senatului şi prevede că se supun confiscării mai multe bunuri în cazul în care persoana care le deţine a fost condamnată pentru comiterea anumitor infracţiuni şi dacă fapta este susceptibilă să îi procure un folos material, iar pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de cinci ani sau mai mare.

Infracţiunile sunt cele de proxenetism, trafic de droguri şi precursori, trafic de persoane, la regimul de frontieră de stat, de spălare de bani, a legislaţiei privind prevenirea şi combaterea terorismului, iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Alte infracţiuni sunt: nerespectarea regimului  armelor şi muniţiilor, materialelor nucleare sau alte materiale radioactive, falsificarea de monedă, divulgarea secretului economic, concurenţă neloială, deturnare de fonduri, nerespectarea dispoziţiilor privind importul de deşeuri şi reziduuri, organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, corupţie, evaziune fiscală, regimul vamal, bancrută frauduloasă, prin intermediul sistemelor informatice şi mijloacelor de plată electronice, traficul de organe.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu