Kover Lazslo vrea să fie noul Miloşevici al Europei

• publicat la: 29 May 2012
Kover Lazslo vrea să fie noul Miloşevici al Europei

Preşedintele Parlamentului Ungariei atacă într-un mod sălbatic o ţară membră a Uniunii Europene care a dat dovadă de toleranţă extremă în privinţa minorităţilor naţionale în general şi a celei maghiare în special. Kover Lazslo acţionează precum un nou Miloşevici al Europei, încercând să câştige puncte electorale dintr-o dispută cu România, agitând conflictele interetnice şi retrezind fantomele trecutului. Parlamentul de la Budapesta seamănă tot mai mult cu cel din anii 40 în care activa şi fascistul Nyiro Jozsef şi care superviza atacurile şi uciderea românilor.

Dacă Ungaria îşi iubeşte atât de mult trecutul fascist, antisemit şi antiromânesc, să o spună cu voce tare, să ceară ieşirea din Uniunea Europeană şi să instituie al IV-lea Reich cu sediul la Budapesta. Nu înţeleg de ce simulacrul acesta de democraţie la politicieni precum cei care conduc azi Ungaria, când e clar că inspiraţia lor vine din altă parte, din vremurile odioase ale lui Miklos Horthy, Wass Albert şi Nyiro Jozsef.

Europa are o problemă imensă cu Ungaria şi cu politicienii maghiari de inspiraţie nazistă. România rămâne însă deschisă dialogului, aşa cum a făcut-o mereu. Modelul colaborării româno-ungare este, pentru noi, cel franco-german, şi aşa ar trebui să fie şi pentru Ungaria, nu cel al Bosniei, se arată intr-un comunicat trimis de Bogdan Diaconu,vicepresedinte PC.

Lasati un comentariu