ContiTech Carei sponsorizează proiecte practice de științele naturii şi tehnologie

• publicat la: 5 iunie 2012
ContiTech Carei sponsorizează proiecte practice de științele naturii şi tehnologie

    ContiTech Carei implementează cu succes al doilea modul al proiectului Fabrica de Știință în școlile cu predare în limba germană din județ

    Trusele de ştiinţă şi tehnologie ajută profesorii la cursuri

      Astăzi,5 iunie, compania ContiTech Fluid Automotive România, subsidiară a Corporaţiei Continental, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria automobilelor, prezintă implementarea modulului NaWi Plus al proiectului Fabrica de Științe în Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare. ContiTech Carei este angajat activ în promovarea tinerelor talente şi educaţia în matematică, IT, ştiinţele naturii şi tehnologie (MINT), prin parteneriatul educativ format cu Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” și Școala Nr. 1 din Carei.

      Concernul Continental este membru al Wissensfabrik (Fabrica de Știință) din 2010, aceasta fiind o organizație nonprofit, înființată în 2005, în Germania cu scopul de a stârni interesul copiilor pentru științele naturii și tehnologie, printr-un mod de educare interactiv, bazat în primul rând pe experimente. Wissensfabrik a implementat în 2011 primul modul în afara Germaniei, în județul Satu Mare prin colaborarea companiei ContiTech Carei cu  cele două școli cu predare în limba germană din județ. Continental sponsorizează şcolile cu truse pentru tehnologie, ştiinţe şi expertiză.

      Primul modul implementat în cele două școli este „NaWi – Science – How Does That Work”, dezvoltat pentru clasele primare și se axează pe extinderea cunoștințelor elevilor pentru științele naturii prin experimente legate de apă-aer-alimente.

      Înainte de a da startul proiectului, profesorii au primit un manual de pregătire şi au fost instruiţi de reprezentanţii ContiTech Carei, care sunt familiarizaţi cu trusele de experimente furnizate de Institutul de predare a chimiei din cadrul Universităţii Frankfurt/Main, ZLN şi Universitatea din Dortmund.

      ,,Elevii şcolilor primare sunt într-o etapă de formare, fiind un moment prielnic pentru a introduce aceste materii de studiu. În acest mod, le trezim curiozitatea şi entuziasmul de la o vârstă fragedă. În acelaşi timp şi profesorii beneficiază de acest ajutor, deoarece materialele pot fi integrate în lecţii şi se potrivesc curriculei. Prin implementarea modulului NaWi Plus dorim să aprofundăm colaborarea de succes existentă între compania noastră și școlile cu predare în limba germană din județ”, a explicat Rafael Mansurov, directorul ContiTech Carei.

      Implementarea următorului modul, numit NaWI Plus a început în februarie 2012 și include experimente bazate pe subiectele foc, protecția mediului și reciclare, precum substanţe şi caracteristicile lor. Acest proiect a fost creat pentru clasele IV-VII, și trece de la extinderea cunoștințelor la defalcarea proprietăților chimice, fizice și calităților biologice, ca și subiecte incadrate în curricula.

      ,,Am deschis porțile Fabricii de  Științe. Începem să ne luminăm chiar înainte de a cunoaște în detaliu secretele naturii. Vom fi mai bine pregătiți să desfășurăm dealungul anilor de școală acțiuni și activități practice, care să ne ajute să devenim cu adevărat prieteni și susținători ai unei naturi sănătoase” a declarat profesorul Bednar Niste Brunno, de la Liceul German „Johann Ettinger” din Satu Mare.

      comunicat

      comentarii

      de Horia Mărieș la 6 iunie 2012 - 04:24

      Este de admirat faptul că mai exista și astfel de inițiative pozitive.
      Sau este vorba doar de tradiționala seriozitate și rigurozitate germană?
      Oricum, ambele părți vor avea doar de câștigat.
      Tinerii vor fi mai bine educați, mai bine pregătiți ca să facă față concurenței de pe piața muncii, iar ContiTech Fluid Automotive România va putea să beneficieze de forță de muncă mult mai bine pregătită în domeniul tehnic.

      Lasati un comentariu