PDL, masacrat și la şefia consiliilor judeţene! La Satu Mare UDMR a fost învinsă de USL!

• publicat la: 12 iunie 2012
PDL, masacrat și la şefia consiliilor judeţene! La Satu Mare UDMR a fost învinsă de USL!

Lovituri năucitoare pentru PDL. Supergreii, Gheorghe Flutur şi Florin Popescu pierd preşedinţia consiliilor judeţene Suceava, respectiv Dâmboviţa. Suntem în faţa celei mai mari surprize electorale din ultimii 8 ani. PDL trebuie să se roage ca la toamnă să se voteze uninominal. Victorie strălucită a PNL la Satu Mare.
Rezultate incredibile la votul pentru preledinţiile consiliilor judeţene. Înainte de numărarea a ultimelor secţii de votare, la Suceava, candidatul USL, Cătălin Nechifor, are 12.000 de voturi în plus faţă de marele baron de Bucovina, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte al PDL. Înfrângerea lui Flutur reprezintă o mare surpriză, ţinând cont că el a controlat judeţul mai ceva ca un satrap şi a beneficiat de o infrastructură electorală de invidiat. Nu în ultimul rând, Flutur a beneficiat şi de sprijinul Bisericii.
O altă surpriză de proporţii o reprezintă înfrângerea unui alt puternic baron local, Florin Popescu, fostul şef al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Judeţul Dâmboviţa a fost unul portocalizat la maxim în ultimii patru ani, iar Popescu şi-a permis chiar insolenţa ca în campania electorală să interzică accesul pe feuda lui a co-liderilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Ca şi Flutur, Florin Popescu este unul dintre stâlpii de bază ai PDL.
Victorie istorică la Satu Mare

Cea de a treia mare surpriză a alegerilor pentru presedinţia Consiliilor Judeţene s-a înregistrat la Satu Mare. Candidatul USL, tânărul liberal Adrian Ştef, l-a învins fără drept de apel pe UDMR-istul Csehi Arpad, favorit indiscutabil. De menţionat că judeţul Satu Mare este unul cu un procent de 34% etnici maghiari, fapt care face ca victoria candidatului USL să fie şi mai mare. Situaţia în bătălia pentru Consiliul Judeţean a fost  însă una mai specială. Csehi Arpad a finanţat – conform surselor noastre(n.r.  –www.actualmm.ro) – candidaţii celorlalte formaţiuni româneşti, pentru a fi rupte cât mai multe voturi ale românilor din judeţ, care altfel ar fi mers la candiatul USL.

Ca şi Flutur, şi Csehi Arpad a beneficiat de o infrastructură şi o logistică electorală de excepţie, dar acest lucru nu l-a mai ajutat. Csehi mai avea avantajul că în ambele mari aglomerări urbane, Satu Mare şi Carei, etnicii maghiari erau în majoritate. Nici acest avantaj nu a contat, iar dacă adăugăm că şi municipiul Satu Mare a fost „luat” de la UDMR de candidatul USL Dorin Coica, atunci se poate spune că la Satu Mare s-a înregistrat unul din marile evenimente electorale.

sursa actualmm.ro

Lasati un comentariu