Ponta a cerut verificarea contractelor încheiate de stat cu firma de avocatură a lui Valeriu Stoica

• publicat la: 8 June 2012
Ponta a cerut verificarea contractelor încheiate de stat cu firma de avocatură a lui Valeriu Stoica

Corpul de control al premierului a trimis o adresă către toate instituțiile publice și companiile de stat, pentru a inventaria contractele de asistență juridică încheiate de acestea cu societatea de avocați “Stoica&Asociații”, afirmă partenerul fondator al casei de avocatură, Valeriu Stoica (PDL). El apreciază că acest demers este unul discriminatoriu, deoarece nu vizează şi contractele încheiate de stat cu alte societăți de avocatură.

“Recent, Corpul de control al prim-ministrului a trimis o adresă către toate instituțiile publice și companiile cu capital majoritar de stat pentru a inventaria contractele de asistență juridică pe care acestea le-au încheiat cu societatea de avocați Stoica&Asociații. Dacă interesul prim-ministrului s-ar referi la toate contractele de asistență juridică încheiate în sectorul public, nu aș fi comentat acest demers. Dar informarea discriminatorie cu privire la aceste contracte, cu excluderea tuturor celorlalte societăți de avocatură, este de natură să nască un mare semn de întrebare referitor la intenția reală care se află în spatele acestei acțiuni a prim-ministrului”, afirmă democrat-liberalul Valeriu Stoica, partener fondator al casei de avocatură, într-o declaraţie pentru Mediafax.

El îi solicită premierului să informeze opinia publică în legatură cu toate contractele de servicii juridice încheiate de instituțiile publice și societățile cu capital majoritar de stat, cu precizarea valorii și a societăților sau cabinetelor de avocați care au prestat serviciile juridice respective. Stoica a spus că, în caz contrar, va fi evident că se urmărește în mod vădit abuziv doar prejudicierea imaginii societății de avocați Stoica&Asociații, “instituție care și-a câștigat prestigiul ca urmare a unei activități îndelungate și a calității profesionale a membrilor săi”. “Prim-ministrul Victor Ponta nu pare să fie copleșit de grijile guvernării.

Altfel, nu s-ar explica de ce își consumă timpul prețios pentru a lansa atacuri repetate împotriva mea, ca avocat. La început am crezut că este dezinformat, acum îmi dau seama că este autorul unei campanii de denigrare. Este de neînțeles miza acestei campanii cât timp nu am ocupat în ultimii 10 ani nicio funcție publică, iar în prezent, în viața politică, am doar calitatea de membru PDL. Nu mi-am anunțat candidatura pentru nicio funcție în continuare și nici nu am de gând să o fac. Atunci de ce această risipă de timp și de resurse din partea guvernanților?”, adaugă Valeriu Stoica.

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care, printre altele, a interzis instituţiilor publice, regiilor autonome şi companiilor naţionale să mai contracteze servicii de consultanţă şi asistenţă juridică dacă dispun deja de personal propriu de specialitate. “Stoica să renunţe la căpuşarea firmelor de stat” Premierul Victor Ponta a declarat anterior că ar trebui ca Valeriu Stoica să renunţe la căpuşarea tututor firmelor de stat. El a mai anunţat că va trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Poşta Română, aflată în pericol de insolvenţă după ce fosta conducere a companiei, cu asistenţa juridică a unui avocat “cunoscut colegilor din PNL”, a pierdut toate procesele aflate pe rolul instanţelor, în dosare cu sume cumulate de 103 milioane lei, şi înregistrează datorii de 110 milioane lei către ANAF. Valeriu Stoica a transmis atunci că şeful Guvernului face confuzie între “sancţionarea contravenţională” a Poştei de către Consiliul Concurenţei şi “cererea de suspendare a executării” deciziei, precizând că nu a reprezentat compania “în cadrul investigaţiei de concurenţă”.

sursa: www.adevarul.ro

Lasati un comentariu