Adrian Ştef: „România este condusă din România și județul Satu Mare din județul Satu Mare”

• publicat la: 30 iulie 2012
Adrian Ştef: „România este condusă din România și județul Satu Mare din județul Satu Mare”

Adrian Stef, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare multumeste sătmărenilor care au fost la vot si si-au exprimat dreptul indiferent de alegerea făcută. Intr-o conferinta de presă sustinuta la Consiliul Judetean, Adrian Stef a multumit tuturor sătmărenilor care duminică au fost si au votat pentru sau impotriva demiterii lui Traian Basescu.

Adrian Stef a revenit in discursul său la apelul pe care l-a facut si in cursul zilei de duminica catre satmarenii ca acestia sa nu asculte decat de conducerea judetului si a ţării, interventia primului ministru ungar Viktor Orban fiind ceva inadmisibil.

Satu Mare este un judet care are un presedinte ales de cetăţeni, iar România are un premier .

Am fost neplăcut surprins de intervenţia premierului maghiar, Viktor Orban, care prin intervenţia sa cerea ca locuitorii judeţului Satu Mare de etnie maghiară să nu se prezinte la vot. Eu vreau să-i atrag atenţia domnului Viktor Orban că judeţul Satu Mare are un preşedinte de Consiliu Judeţean ales printr-un vot liber şi democratic, în urma scrutinului din 10 iunie, are un premier pe nume Victor Ponta şi un guvern susţinut de o majoritate formată în mod democratic în parlament”, a declarat Ştef.

Întrebat dacă i-a trimis acestuia o scrisoare, Ştef a replicat că el nu poartă corespondenţă cu Orban, ci ţine legătura cu sătmărenii.

Edilul judetului, Adrian Stef le recomanda celor care vor sa mai dea sfaturi despre ce ar trebui sa faca romanii si satmarenii sa vina sa traiasca alaturi de noi si dupa acea sa dea sfaturi. Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare a afirmat faptul ca judetul Satu Mare este un judet in care etnici romani, maghiari si svabi traiesc in buna comuniune.

Vreau să îndemn locuitorii judeţului Satu Mare să nu mai plece urechea la fel de fel de indicaţii venite din exterior, din altă parte, deoarece noi ne descurcăm să ne conducem şi judeţul şi ţara. Acest lucru îl fac asumându-mi răspunderea, în calitate de preşedinte ales pentru toţi locuitorii judeţului Satu Mare„, a afirmat Ştef.

Președintele Ștef a mai afirmat că în cursul zilei de duminică a fost în zona municipiului Carei ”în câteva localități în care maghiarii și șvabii sunt majoritari și oamenii mi-au spus că au avut recomandarea să nu se prezinte la vot, în special din partea premierului ungar, Viktor Orban.

Mesajul meu este clar: România este condusă din România și județul Satu Mare din județul Satu Mare”.

comentarii

de relu la 31 iulie 2012 - 22:17

bine ca ati inceput sa va treziti si voi da era mai bine daca nu dadeati scaunul de langa la csehi care sustine un evazionist ca si jeno care face angajari numai pe criterii etnice adica numai unguri sau romani vopsiti care stiu sa linga…am auzit ca se fac angajari la castel la fel pe aceleas criterii..JOS BASESCU!!!!

de eu la 31 iulie 2012 - 22:56

Bine ca Govor Mircea nui evazionist.Stef nu-l tine langa el. langa govor.kovacs este o pikatura in mare

de haiduc la 1 august 2012 - 07:42

hai baga mare ceva date daca la satu mare nu ai curaj.
la carei intereseaza primaru cu salaru taiat si creditele de milioane de euro pentru….nu povesti din insomniasatmareana.in carei primarii au dat rosu la echipa victoria.
stii ceva de asta?

de iancsi la 1 august 2012 - 09:08

voi va certati pe aici si govor ii mare preten cu kovacs pe la satumare unde il da la tvul lui cu emisiuni facute de zerotvcurpas

de eu la 1 august 2012 - 12:57

Haiduc@stiu si de kovacs si de victoria.dar daca ar fi impuscati toti evazionistii si datornicii,nu ar ramane 1milion de oameni in tara! odata si odata acceptati dorinta alegatorilor din carei,au ales pe kovacs si daca nu va place.puteti pleca!

de victoria carei la 1 august 2012 - 16:54

daca keizer a considerat ca victoria nu trebuie inscrisa in campionat pentru ca nu face fata, oare nu ar putea sa fie consecvent si sa nu se inscrie la conducerea primariei, tot pe motiv ca nu face fata?

de emil la 1 august 2012 - 17:09

@ eu
iar milionul ala ramas ar fi, bineinteles, unguri!
iti place tie sa exagerezi hotia la romani, dar daca tot vorbesti de Carei, cine nu accepta ca a fost ales Kovacs? A facut cineva contestatie? Faptul ca primarul ales are probleme cu fiscul este o alta discutie, nu are nimic de-a face cu faptul ca a fost ales! Adica, si ales, tot are de restituit niste sume la fisc, sume care i se opresc din salariu. Acuma, daca judecata comunitatii unguresti din Carei este ca tocmai Kovacs este cel mai potrivit ungur ca sa fie primar in Carei, o priveste pe ea, comunitatea. felicitari, sa-i traiasca familia! L-am desemnat eu sa candideze de primar? Nu. L-a desemnat udmr. Dar cam ce vrea udmr, sa spun ca e bine ca tocmai pe asta si l-au ales? L-au ales, e treaba lor si treaba lui si treaba ta, a mea nu, pentru ca actioneaza mereu impotriva romanilor. Adica, nu am treaba cu el ca e ungur, am treaba cu el fiindca isi bate joc de romani, de acest oras si este numai primarul ungurilor din Carei. Asta e problema. Daca ar fi ungur si s-ar purta egal si civilizat si cu romanii din oras si ar cheltui banul public cu chibzuinta, nu m-ar deranja cu nimic. In fond, daca asta este cel mai bun si mai competent produs al comunitatii ungare din Carei, este de inteles de ce l-ati ales tocmai pe el!
Cat despre plecat, eu zic ca ar fi mult mai bine sa te potolesti cu „invitatiile” astea la plecare, ca nu suntem in 1940, dupa 30 august! Crezi cumva ca daca ungurii sunt majoritari in Carei, tu esti stapan pe oras? Stapanii pe oras sunt de dinainte de 1918, cand s-a oprit ceasul ungariei mari, Doamne odihneste-o acolo, in adancurile timpului, in vecii vecilor amin! Iti reamintesc – ca parca ai uitat fiindca nu am mai repetat-o de multa vreme – ca tara asta in care este si orasul Carei, cu majoritatea lui ungureasca cu tot, se numeste ROMANIA, nu Ungaria. Cand a ajuns orasul asta in Ungaria (in 1940), aproape primul lucru pe care l-au facut extremistii unguri (extremistii unguri, nu toti ungurii!) a fost sa ii scoata din casele lor pe romanii de care nu incapeau si sa-i trimita peste granita! Nu ai fost prea inspirat cand ai spus „puteti pleca”, horthyst din nagypusztalegeloteruleten si kornyeke!
Adica, sa fie limpede, nu admit ca un ungur sa-i spuna, in Romania, unui roman, sa plece daca nu-i convine cum conduc minoritarii cocotati in fruntea administratiei romanesti, fie ea si locala!
In concluzie, evident ca accept ca (fara virgula)kovacs e alesul in functia de primar, dar asta nu inseamna ca trebuie sa accept sa imprastie banul public, la care contribui si eu, nu inseamna ca trebuie sa fiu tratat, ca roman, ca si cum nu exist in Carei. Iar daca acest tratament de grofi il tot aplicati voi, astia de la udmr, va garantez ca nu va trece mult timp si se schimba si legea administratiei locale si veti fi adusi si voi, udmreii, la regula valabila pentru toti cetatenii romani! Iar atunci, deloc stimate, poate chiar ma voi deranja si te voi invita sa pleci daca nu-ti convine!

de GRIGORE la 1 august 2012 - 21:18

Emile,poate era tare bine pentru orasul asta sa fi candidat matale de primar sau cel putin de consilier daca nu cumva esti deja.Si tare bine ar fi sa stim cine ne da sfaturi zilnice atat de pozitive .Eram tare curiosi sa stim cine este profesorul nostru cel de toate zilele care se baga in seama pe aici cu raspunsuri la orce si oricine.De plecat nu va pleca nimeni nicaieri ca ne zic unii si altii,sper ca nu ai pretentia sa ne speli creierii ca toti cei care si-au facut un rost au furat..Toata lumea are dreptul sa traiasca unde doreste.Vad ca despre regulile democratiei si a bunului simt nu prea ne sfatuiesti.In ceea ce-l priveste pe Kovacs , cred ca e mic copil pe langa alti care ascunsi dupa cortinele de fier mai au si ei belele.
Belele pe care matale ori nu le stii ori trageti cortina impreuna.Este un proverb „cine se scuza se acuza „sau : .Asa ca mai zi-ne ceva si de bine,mai zi si lucrurile bune care se mai fac prin orasul asta , sa stii ca totusi mai avem si noi un pic de habar ,vedem,auzim si ne convingem. Sa fii sanatos si fericit in lumea matale .Da lasa-ne sa judecam singuri.Lasa-ne sa ne convingem singur ca avem acest drept asigurat de Constitutie. Sau: Cine nu e cu noi e impotriva noastra? cam asa gandesti ?????

de contribuabilcareian la 1 august 2012 - 21:45

grigore sau …udmr? de ce nu mai mira pe nimeni cum inerci sa disatragi atentia de la adevarata problema???daca pe matale te ..aia grija altora pe mine ma intere ce se face cu banii pe care ii dau la oras si cu cei pe care ii primeste orasu !!! de altii nu ma intere,clasr? poate ca eu nu vreau cva din banii mei sa se cheltuie 4 miliarde pt ca sa se scoata trandafirii aia frumoso ca sa poata adorian si lajos sa puna iarba de miliarde …cu factura.
si nu imi convine ca eu sa plates taxe si impozite si primaru sa le poata plati in 20 de ani din cei 30la suta cat i se retine din salar lunar.
si eu vreau sa platesc asa. de ce are primaru legi specialae pricepi ceva matale ? poate ne spui si noua de ce?

de sumo la 1 august 2012 - 22:04

de emil
L-au ales, e treaba lor si treaba lui si treaba ta, a mea nu, pentru ca actioneaza mereu impotriva romanilor. Adica, nu am treaba cu el ca e ungur, am treaba cu el fiindca isi bate joc de romani, de acest oras si este numai primarul ungurilor din Carei.
Aberatii, total fals

de sumo la 1 august 2012 - 22:10

emil, Adica, sa fie limpede, nu admit ca un ungur sa-i spuna, in Romania, unui roman, sa plece daca nu-i convine cum conduc minoritarii cocotati in fruntea administratiei romanesti, fie ea si locala!
da invers e oke asa? cocotati? a fost ales , a castigat , oare cand se va termina supararea uselistilor ca nu au luat postul de primar si viceprimar cum nici udmr na luat nimica la SM, dar nimeni nu a facut circ acolo din aceasta cauza.

de emil la 1 august 2012 - 23:26

@sumo

1) 22:10
Tara asta se numeste Romania si este rezultatul si expresia evolutiei politice a poporului roman, unde romanii sunt etnia majoritara. Ceea ce am spus despre Romania este valabil si pentru Ungaria, unde ungurii sunt etnia majoritara. Intr-un stat democratic, minoritatile se incadreaza in creatia politica a majoritatii, nu invers. Sigur, unele state acorda cetatenilor minoritari etnic mai multe sau mai putine drepturi. Chiar intre tratamentul minoritatilor din Romania si Ungaria sunt diferente serioase, dar nu asta discut. Incercam sa spun ca este deplasat din partea unei minoritati sa „invite” majoritatea sa plece. Poate formularea cu cate un individ din fiecare etnie nu a fost prea clara, pentru ca nu introducea clar ideea de majoritate si minoritate etnica, dar asta a vrut sa fie ideea. Daca s-a inteles altceva, inseamna ca nu am comunicat bine si prezint scuze pentru ambiguitatea exprimarii. Asta ca sa intelegem cum sta problema de principiu. Ca urmare, daca trebuie sa plece cineva dintr-o tara, nu majoritatea pleaca si ramane minoritatea, ci invers. Asta era chestiunea esentiala referitoare la indemnurile de plecare, pe care iti recomand sa verifici cine le-a lansat, anume acel individ cu nick-ul „eu” (poate uniunea europeana!?).
Da, a fost ales, inclusiv cu voturi ale unor etnici romani, asa cum unii etnici unguri au votat altceva decat udmr. Dar, faptul ca a fost ales de membri ai comunitatii unguresti din Carei nu inseamna ca personajul se afla intr-o institutie a statului ungar. Pentru ca este o institutie a administratiei romanesti, a statului roman, primarul ar trebui sa se comporte ca un ales al populatiei unui municipiu din Romania, ceea ce respectivul nu face in mod constant. Si atunci, cand nesocoteste statul roman si institutiile sale, cand risipeste banul public cu o lipsa de profesionalism care, pana la urma va fi demonstrata de un control al curtii de conturi, eu zic ca este un impostor si de aceea am folosit intentionat termenul „cocotat”, nu pentru ca nu l-ar fi votat majoritatea participanta la vot. Abia cand nu va mai manifesta aceste defecte de conduita voi inlocui termenul „cocotat” cu acela de ales. La postarea de la 22:04 arunci un citat asupra caruia comentezi „Aberatii, total fals”. Am mentionat ceva mai demult o serie destul de lunga a faptelor vitejesti ale cavalerului de Szent Orban, groful de adocsalas. Nu le repet, e prea obositor si inutil pentru injectati. Dar, ca sa dau doar o replica scurta comentariului tau de 3 cuvinte si o virgula intreb un singur lucru: din banii cui se plateste nagykaroly es videke, publicatie in limba maghiara, in care apar periodic atacuri antiromanesti? Raspunsul la aceasta intrebare este: E de notorietate ca publicatia primeste bani nu de la organizatia udmr Carei (si videke) – situatie in care nu era nimic anormal sa apara numai in limba maghiara – ci, prin intermediul primarului, este platita din banii contribuabililor careieni, din care cam 40% sunt etnici romani. Ca sa ne intelegem, sa nu existe iar interpretari, din banul public era in regula sa apara cate o publicatie in romana si maghiara sau una singura, dar in limba oficiala. Aberatii, total fals pentru ca publicatia apare numai in ungureste, desi maghiara nu este limba oficiala! De asemenea, este de notorietate ca primaria a pus ca si conditie de angajare cunoasterea limbii maghiare-inclusiv scris- intr-o institutie de administratie romaneasca. Deci, numai doua exemple de dispret si pentru statul roman si pentru etnicii romani din oras. sau poate tu, sumo, nu scrii din Carei!
cat despre supararea uselistilor, la proportia etnica din oras si la votul etnic din oras, probabilitatea de a castiga primaria nu era foarte mare. deci as zice ca uselistii n-au motive sa fie suparati. dar foarte multi au motive sa fie suparati ca ungurii din orasul asta nu si-au gasit un ales care sa fie macar la zi cu ceea ce datoreaza statului. Dar, daca besescu nu s-a votat nici el pe el insusi, cum sa cerem ca (fara virgula) kovacs sa fie altfel? In fond, problema nu e ca sufera cei ce l-au votat, fiindca si-au facut-o singuri cu stampila, dar sufera si cei care nu l-au vrut. Si acuma sincer, chiar nu exista in Carei nici un ungur mai bun de primar decat asta pe care l-ati ales?

de emil la 1 august 2012 - 23:45

@grigore

Continui delirul de multiplicare? Iar te crezi mai multi? Poate vrei sa ma adresez cu dumneavoastra?
Cu indivizi in delir nu discut. Ce sa raspunzi la afirmatii ca „lasa-ne sa judecam singuri!” E o tara libera, cine te opreste? Pardon, „cine VA opreste?”, ca esti mai multi! Judeca singur, omule, convinge-te singur (bine ca macar la asta ai recunosct ca esti unul singur), chiar la asta te indemn!
dar dreptul ala asigurat de Constitutie functioneaza numai pentru tine? Eu nu am acelasi drept? Sau ce zici, sa se reinfiinteze cenzura, iar tu sa fii cenzor?
Deci, pentru tine avem nevoie de o sectie de neuro etc.
Asta ca sa intelegi ca daca am o opinie, mi-o exprim fara sa-ti cer acordul si fara sa pretind sa fii de acord cu ea (adica opinia). Ce crezi ca ziarul asta e cu voturi pentru topul opiniilor? Nu-ti cere nimeni sa fii de acord. Fii impotriva! Chiar pentru contra!
Totusi, asa delirant cum esti, ce te ….. grija de parerile mele?
Cat despre regulile democratiei, citeste ce i-am scris mai inainte lui sumo!

de Horia Măries la 1 august 2012 - 23:52

@emil la 1 August 2012 – 23:26 „Si acuma sincer, chiar nu exista în Carei nici un ungur mai bun de primar decât ăsta pe care l-ați ales?”

Sunt absolut convins că EXISTĂ !

Dar nu vor să-l găsească, din comoditate, indolență, lene, iresponsabilitate și lașitate.

Nu vor să-l „supere”, sau le este foarte frică să-l „supere”. Una din două.

de emil la 2 august 2012 - 00:06

@Horia Maries

si eu cred ca exista, ca daca n-ar fi…. atunci comunitatea ungara din Carei e chiar de un nivel foarte inalt! (pana la buricul mustei)

de victoria carei la 2 august 2012 - 01:23

de GRIGORE la 1 August 2012 – 21:18

nici eu nu sunt de acord cu emil asta in multe privinte, m-am si contrat de multe ori cu el aici, despre multe. dar sa fie emil primar, si tot nu cred ca ar fi distrus echipa victoria carei, pentru prima data in 90 de ani de existenta. e ca si cum ti-ai da foc la locul de munca acum ca ai ajuns barosan, dupa ce acesta ti-a dat o paine cand erai tanar si de altceva nu prea erai capabil.
daca asta a fost motivul real, eu vreau, ca si cetatean sa se retraga postul de viceprimar lui keizer lajos, pe motiv ca nu ar face fata! am si argumente! el are argumente ca victoria nu face fata? sau merge doar pe predictii ca la meteo? daca ceva nu merge, mai bine il distrugem decat sa il reparam?

de careian la 2 august 2012 - 06:22

va invartiti ca un animal nestiutor in jurul cozii.pt. unii ar fi fost totuna cine castiga,numai udmr-ul sa nu fie acela.pnl-istii de la carei au facut chiar alianta secreta cu konglovits in acest sens.nu va convine ca se fac cartierele careiene,ca se face centura de ocolire pt carei,ca se reabiliteaza teatrul,casa de cultura,ca in sfarsit avem un castel cu care sa ne mandrim,treaba voastra!eu ma bucur de aceste realizari si cred ca fiecare careian intreg la cap,fara culoare politica ,gandeste la fel ca mine.apropo,horica e la fel ca orban din ungaria,comenteaza din departari fara sa traiasca in aceasta comunitate.

de careian1 la 2 august 2012 - 08:25

In primul rand as dori sa spun ca soseaua de centura nu are nimic dea face cu primaria carei si nici macar cu vreunul din primari potrivit celor citite in comunicatul celor de la ventra project srl care se pare ca s-au ocupat de proiectul centurii.Povestea incantat cineva venit din Suedia despre un primar al unei localitati din Suedia care refuza dialogul si lipsa de transparenta in ce priveste cheltuirea banilor locali. Locuitorii acelui orasel au gasit o solutie deosebit de ingenioasa pentru aducerea pe calea cea dreapta a primarului si anume construirea unui mic birou in piata din centrul orasului din geamuri pereti termopan,dotat cu toate cele necesare,inclusiv aparatura de comunicare si tehnica informatica , astfel ca orice cetatean sa vada cum isi desfasoara activitatea alesul lor care este platit si din contributiile lor.
O idee care nu e rea deloc mai ales ca Suedia are traditie in ale democratiei.

de Horia Măries la 2 august 2012 - 08:30

@careian la 2 August 2012 – 06:22

Măi fiucska draghe, mă jignești profund asemuindu-mă cu orban din Ungaria, și te somez să-ți ceri imediat scuze !

Recunosc, eu comentez din depărtări, fără să trăiesc în aceea comunitate, doar că știu mult mai multe despre aceea comunitate decât mătăluță, fiindcă eu mai și citesc din când în când despre ce se petrece prin Carei.

Bucură-te tată de toate realizările mirobolante ale primașului tău din ultimii 4 ani, mă bucur și eu sincer atunci când sunt făcute cu cap, numai că niciuna n-a fost făcută cu cap până acum, fiindcă toate investițiile au avut o desfășurare dubioasă, începând de la caietele de sarcini, de la desfășurarea licitațiilor, de la desemnarea contractantului/antreprenorului, până la finanțare.

Să te văd eu pe matale cât de încântat o să fii de performațele manageriale ale primașului tău mult iubit atunci când va veni scadența plății împrumuturilor înrobitoare făcute de polgarmesterjenoke bacsi în numele Primăriei din Carei, sau mai precis pe spinarea contribuabililor careieni.

Matale știi oare că nota de plată a datoriilor primăriei din Carei se ridică la ora asta la circa 8-9 milioane de euro?

Matale știi că salariile și cheltuielile aferente personalului angajat al Primăriei Municipiului Carei depășesc veniturile încasate de aceasta din taxe si impozite?

Păi dacă știi, și dacă trăiești în comunitate, și nu cu capul în nori, poți oare mătăluță să-mi explici din ce buzunar va plăti dargul de jenoke cele 8-9 milioane de euro datorii contractate până acum fară cap, dacă finanțele (veniturile) primăriei sunt pe minus? Aud?

Iți explic eu mătăluță, dar foarte pe scurt, ca să și înțelegi. Datoriile contractate vor fi plătite nu din buzunarele megalomanului tău de primaș, ci din buzunarele contribuabilor, fiindcă istețul tău de primaș nu va avea altă ieșire decît să mărească cuantumul taxelor si impozitelor locale.

Dar poate că pe dumneata aspectul ăsta nu te intersează, poate nu plătești impozite în Carei. Pe mine însă, deși eu „comentez din depărtare”, acest aspect mă interesează foarte, fiindcă eu sunt plătitor de impozite în Carei, fiindcă eu sunt contribuabil în Carei. Nu vreau să finanțez din buzunarul meu prostiile făcute de megalomanul tău de primas. Capisci, neamule?

Dar ce să mai lungim pelteaua, că tot n-avem ce discuta, fiindcă dumneata tot n-ai – și nici n-o să ai vreodată – argumente de băgat în seamă.
Bați doar apa-n piuă. Filosofezi, atâta tot.

de Horia Măries la 2 august 2012 - 08:34

@careian1 la 2 August 2012 – 08:25

Excelentă idee, aia cu cușca din sticlă. Aplicați-o imediat.

Chiar este cazul !

de emil la 2 august 2012 - 08:54

@careian 2 august 6:22

I-auzi, „alianta secreta” ! Si daca e secreta, de unde stii tu ca exista? Sincer, nu cred ca USL s-a scrantit de cap sa faca o alianta – secreta sau nu – cu o formatiune care militeaza pentru dezmembrarea Romaniei. Adica, iudemereu` mai are – totusi- niste limite in manifestarile antiromanesti (patronate in Carei de cel ce da banii la … videke, adica seful udmr pe oras)pe cand ppmt si pcm sunt horthysti pe fata! Si cu astia sa mearga USL impreuna? Ma indoiesc ca pentru voturile catorva extremisti horthysti, usl sa renunte la cateva milioane de voturi ale romanilor din Ardeal! Nu cred ca le-a luat Dumnezeu mintile!
Cat despre bucurat, bucura-te cat mai ai timp, adica pana vine nota de plata pentru cele enumerate de tine (mai putin centura, care n-are treaba cu banii orasului). Ei si cand vei vedea cat au costat astea cu care te mandresti si cand ele vor trebui platite, atunci o sa vezi tu intristare! Doar ca, la momentul ala, altcineva are sacii in caruta, iar cei ce platesc impozite in oras vor achita banii praduiti. Si Doamne, cat o sa ne mai usture la buzunar! Atunci sa mai vii sa vorbim despre realizari cu care te mandresti. Si, ca sa fie limpede, ca vad ca unii pe aici inteleg mereu altceva decat spun: imi convine ca s-au facut asfaltari, nu-mi convine ca ne costa mult peste pretul potrivit! Tu ti-ai cumpara un Logan la pret de Audi? Eu nu!

de emil la 2 august 2012 - 09:11

@ careian

totusi, care sunt careienii aia „fara culoare politica”?
ca vreo 5000 si ceva sunt verde-tulipan + , vreo 4000 sustin usl, vreo 1000 alte partide si gata, cam astia sunt toti cei care se exprima!

de Horia Măries la 2 august 2012 - 16:56

@careian la 2 August 2012 – 06:22 (Careianul zis și animal apolitic știutor ce nu se învârte în jurul cozii).

Într-o dimineaţă, stăpânitorul Nagykarolyi Kastely fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: „Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”. Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. „Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: „Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: „Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere”. Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost: „Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere”.
Zis şi făcut. Întors la şeful său, străjerul se lăudă: „Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului”. Primul străjer merse la stolnic: „M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere!”.
Stolnicul – repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”. Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic: „Iată, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”. Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii polgarmesterjenoke bacsi şi glăsui: „Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere”.
Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile începând cu anul 2013 (impozitele și taxele locale)!”

Asta apropo de cine va plăti oalele sparte de megalonul nepriceput, și cine nu, precum și de „Horica e la fel ca Orban din Ungaria, comentează din departări fără să trăiasca în această comunitate”.

Nu mai comentează, vă spune doar snoave.

de bibi la 2 august 2012 - 22:23

ce cautai sidonica fata la stef la poarta ??? a mai ramas ceva de distrus???
e greu cu gatitul???

de coriolan la 2 august 2012 - 23:09

@bibi.Dragutu-le, ce ai cu Sidonica? Te deranjeaza?Iti creaza disconfort intestianal?Ptiu…., mai drace!

de coriolan la 2 august 2012 - 23:11

Bine grait, d-ule Horia!Snova Dvs.,prea tine de realitatea cotidiana!

de anonim la 7 august 2012 - 15:09

am auzit pe la strand ca zicea unul de jenoke ca ar fi fraudat alegerile

de Anonimule -am luat teapa la 7 august 2012 - 19:15

Da, da ,tot la strand am auzit ca a bagat 2000 de liste suplimentare in care erau trecuti toti mortii din Carei,ai vazut ce teapa am luat? De la el s-au inspirat astia cu referendumul,ca au iesit 8 milioane 500 pe romani care am votat Da.

de emil la 7 august 2012 - 22:27

@anule
unii au dificultati la citire! La vot s-au prezentat 8,5 milioane, din care 7,5 milioane au votat DA. Dar sa voteze au venit 8,5 milioane! Ce au votat, ca unii DA, ca altii NU sau ca unii si le-au anulat, este o cu totul alta discutie! Cei 8,5 milioane au considerat ca problema besescu se rezolva prin vot si au venit sa voteze! De aceste 8,5 milioane de oameni nu isi poate bate joc nimeni!

de Horia Mărieș la 7 august 2012 - 23:18

Păi unde altundeva decât la ștrandul din Carei se poate forfeca cel mai inteligent politichia?

Am dormit si eu în weekendul trecut 3 nopți în vie, la 300 m de ștrand, dar nu mi-a dat prin cap că pot învăța tot ce ține de polichia românească, mai ales despre cea locală, mult mai interesantă decât cea de pe plan național.
Sunt un fraier de prima clasă.

de careian la 8 august 2012 - 07:06

asta o stim deja,horica.te sfatuiesc sa te duci si la coltul ulitei tale si sa berfesti cu babutele adunate la taclale,ca dade dade mai afli ceva.

de Horia Mărieș la 8 august 2012 - 11:58

@careian la 8 August 2012 – 07:06

Tine-ți nenică sfaturile deștepte pentru babacii tăi!
Poate că ei o să te asculte.
Nu sunt însă foarte sigur de chestia sta, fiindcă ei probabil că sunt oameni cu scaun la cap și nu ascultă de orice „careian” anonim, laș și neisprăvit ca tine.

de emil la 8 august 2012 - 21:39

@magyar careian

Iar dovedești că ești analfabet! Se scrie ”bârfești”, barfesti sau birfesti (+variantele ultimelor două cu ”ș”) dar în nici un caz ”berfesti”. Așa că, mai bine mută-ți propaganda pe videke, unde ai mai mult succes la aceia dintre co-etnicii tăi borosi care încă îl mai susțin pe beșescu.

Lasati un comentariu