O săptămână de când Traian Băsescu a minţit-o pe Angela Merkel

• publicat la: 23 iulie 2012
O săptămână de când Traian Băsescu a minţit-o pe Angela Merkel

Oficialii europeni au fost extrem de duri şi au taxat guvernul Ponta numai în baza dezinformărilor grosolane primite din ţară. Nu aceeaşi atitudine regăsim la liderii UE după marea minciună a lui Traian Băsescu.

Băsescu a scăpat porumbelul

Duminica trecută, la un post TV, preşedintele suspendat a relatat conţinutul convorbirii telefonice pe care o avusese cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Printre altele, Traian Băsescu a relatat: „A mai avut (Merkel – n.a.) o întrebare legată de cum decurge procedura, dacă e reglementată în Constituţie procedura de suspendare a preşedintelui. I-am spus: «Nu, nu e reglementată»”. O minciună cât Casa Poporului.

Nicio reacţie din „Europa”

Opinia publică din România se aştepta la reacţii violente din partea Occidentului după această minciună urişă. Nu atât minciuna, ci rangul persoanei minţite conta enorm. Au trecut 8 zile şi nu am înregistrat nicio reacţie de la niciun oficial european, inclusiv cancelarul Angela Merkel. De asemenea, niciun ziar din Germania, Austria, Franţa, Belgia sau Spania, ziare care l-au tocat zilnic pe Ponta şi guvernul USL, nu a inserat nici măcar vreo ştire pe coloană despre minciuna lui Traian Băsescu. Dinspre corespondenţii de la Bucureşti ai agenţiilor AFP, DPA sau ai FAZ, NZZ sau „Le Monde” – de asemenea extrem de activi în preluarea dezinformărilor -, niciun rând. Un singur ziar, budapestanulNepszabadsag, a publicat o ştire: Băsescu a păcălit-o pe Merkel.

Un articol din Constituţie pentru „Europa”

Prezentăm integral articolul din Constituţie care reglementează regimul suspendării preşedintelui României. Poate se va sesiza cineva, poate va ajunge în buletinul Ambasadei Germaniei, instituţie de teama căreia zicea Traian Băsescu că nu poate spune decât adevărul cancelarului Germaniei.

ARTICOLUL 95
(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

P.S. Referitor la jignirile nefondate (şi la limbajul net suburban) aduse Parlamentului, Comisiei de apărare, unor oficiali români de către Traian Băsescu, nu ne aşteptăm la vreo reacţie de la oficialii CE…cotidianul.ro

comentarii

de podina ioan la 23 iulie 2012 - 13:57

d le(tovarase} nistorescu daca erai capabil la acea vreme urmai o alta facultate nu stefan ggeorghiu alias secera si ciocanul srl

de svabu la 23 iulie 2012 - 14:06

dupa curs valutar ai trecut la facultati ma nelule; da tu de care ai? e greu cu udmru in casa nu?
nic la vot nu te lasa sa mergi de parca nici nu ai mai fi roman si ai trai ca belferii si cand colo tu te chinui cu gradinile altora…

Lasati un comentariu