Cancelarul german Angela Merkel, mâine în România, azi în Bulgaria

• publicat la: 11 octombrie 2010
Cancelarul german Angela Merkel, mâine în România, azi în Bulgaria

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va efectua luni o vizită în Bulgaria, urmând ca marţi să sosească în România. Principalele teme de discuţii vor fi aderarea celor două ţări la zona Schengen şi politica Franţei de expulzare a romilor.

Ambasada Germaniei la Bucureşti a anunţat, vineri, că, pe 12 octombrie, cancelarul Angela Merkel va face o vizită în România. Potrivit comunicatului Ambasadei Germaniei, remis Mediafax, în data de 12 octombrie, Angela Merkel se va afla în România, unde va purta convorbiri politice cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc.

Conform Administraţiei prezidenţiale, în cadrul discuţiilor vor fi abordate teme ce ţin de dezvoltarea cooperării bilaterale, în contextul relaţiilor directe
şi în interiorul Uniunii Europene şi NATO, precum şi principalele subiecte de interes comun de pe agenda regională şi internaţională.

Agenda cancelarului prevede, de asemenea, vizita la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa. TVR 3 va transmite marţi, în direct , ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa cancelarului Germaniei, Angela Merkel, informează Televiziunea Publică.

Transmisiunea directă va fi realizată în cadrul emisiunii “Impact”, care va începe la ora 17.00, şi va include această festivitate prin care oficialii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca îi vor acorda cancelarului Angela Merkel titlul pentru contribuţia la unificarea europeană şi pentru rolul de importanţă mondială jucat în înnoirea cooperărilor internaţionale.

Cancelarul Germaniei va participa şi la inaugurarea Institutului de Studii Germane al Universităţii Babeş-Bolyai.

Angela Merkel a mai vizitat România în anul 2008, participând la Summitul NATO de la Bucureşti.

Angela Dorothea Merkel (născută Kasner) este prima femeie-cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcţie la data de 22 noiembrie 2005, de către Bundestag – Parlamentul german -, şi realeasă pe 28 octombrie 2009. Din 2006 până în 2009, ea a primit titlul de cea mai puternică femeie din lume din partea revistei Forbes.

RLonline

Lasati un comentariu