Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu are loc pe 29 iulie

• publicat la: 6 iulie 2012
Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu are loc pe 29 iulie

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat, vineri, în urma votului din Parlament. Referendumul pentru demiterea lui Băsescu a fost stabilit pentru data de 29 iulie, în urma voturilor exprimate de către parlamentari.

UPDATE 21:10- Referendumul pentru demiterea lui Băsescu are loc pe 29 iulie. Propunerea USL a trecut de votul plenului Camerelor reunite, cu 242 de voturi \”pentru\”.

UPDATE 21:05- În plenul Camerelor reunite se votează stabilirea dăţii referendumului. USL propune referendum pe 29 iulie.

UPDATE 20:45 – S-a încheiat votul pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Propunerea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu a trecut de Parlament, cu 256 de voturi \”pentru\” şi 116 voturi \”împotrivă\”.

Pentru suspendarea preşedintelui erau suficiente 217 voturi.

UPDATE 20:35- USL propune referendum pe 29 iulie.

UPDATE 20:05- În plenul Parlamentului României a început votul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

UPDATE 20:00- Preşedintele Traian Băsescu a părăsit sala de plen, menţionând că va aştepta decizia privind suspendarea sa la Palatul Cotroceni.

UPDATE 19:45 – Preşedintele Traian Băsescu susţine discursul final în plenul şedinţei Parlamentului:

– O să spun un regret de data asta: Am numit doi prim-miniştri. Unul se numeşte Tăriceanu, altul se numeşte Victor Ponta. Paradoxal, după ce au ajuns la Palatul Victoria, amândoi şi-au dorit suspendarea preşedintelui.

– I-am văzut pe amândoi marionete ale propriilor lor partide.

– Să aveţi grijă de ţară şi de oamenii ei. Am conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria faţă de ţară şi de oamenii ei.

Eu sunt la Cotroceni, aştept decizia CCR care să stabilească preşedintele interimar care v-a prelua mandatul.

Preşedintele Traian Băsescu i s-a adresat lui Crin Antonescu, în finalul intervenţiei sale în faţa Parlamentului, spunându-i că îi lasă o foaie, pe care să scrie ce a promis, liderul PNL declarând anterior că, dacă Băsescu nu este demis la referendum, se retrage definitiv din viaţa politică.

– Nu aveţi cum să înţelegeţi care este sentimentul unui preşedinte care trebuie să treacă printr-o criză.

– Nu puteţi să îmi cereţi să generez un sistem care să protejeze parlamentarii în faţa legii.

– Atâta timp cât voi fi preşedinte, cu mine nu va reuşi nimeni să facă un compromis. Eu nu fac intervenţii nici la procurori, nici la judecători, nici la poliţişti.

– Aţi văzut vreun dictator care să dea Opoziţiei funcţia de prim-ministru, care să dea opoziţiei şefia singurului serviciu de informaţii externe? Dacă nu, mai căutaţi!

Preşedintele Traian Băsescu a oferit câteva răspunsuri acuzaţiilor aduse.

\”Mă acuzaţi că am dezbinat şi am să vă aduc aminte un element important: împreună cu toţi, în urma unor analize extrem de serioase, s-a pus un diagnostic pentru sistemul de educaţie românesc. Am reuşit să semnăm un pact de educaţie care a dus la noua lege. Toate partidele l-au semnat, pe urmă aţi preferat confruntarea, dar aţi făcut eforturi uriaşe să afectaţi principiile legii educaţiei. Aţi vrut să reveniţi la sistemul clientelar din educaţie.(… ) Am făcut încercări numeroase să fim împreună în sprijinul românilor\”, a spus preşedintele.

comentarii

de gigi la 6 iulie 2012 - 22:16

sa fie multumit ca nu a patit ca ceasca cu a lui soata dar se pare ca mireseleudmriste au luat deja o decizie si schimba iar asternuturile.

Lasati un comentariu