Program Miting Aviatic

• publicat la: 8 august 2012
Program Miting Aviatic

Sâmbătă, 11 august 2012, în organizarea Consiliului Judeţean, Aeroportului Internaţional Satu Mare şi Aeroclubului României, în parteneriat cu Tarom, OMV şi EuroSpeed, la Satu Mare are loc Mitingul Aviatic – ediţia cu numărul V.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare îi invită pe sătmăreni la Mitingul Aviatic din 11 august, eveniment la care intrarea este gratuită şi începe la ora 12. După mitingul aviatic, sătmărenii sunt invitaţi la un after party.

Spectatorii vor avea ocazia să urmărească un program deosebit pe care organizatorii îl pun în scena care de data aceasta e amplasată în cer. Pe lângă evoluţii spectaculoase de înaltă acrobaţie cu avioane şi planoare, se vor executa salturi în tandem cu paraşuta, zboruri de agrement şi zboruri de prezentare cu aeronave ultrauşoare. Spectaculoasă se anunţă evoluţia unui avion militar MIG 21 Lancer şi a unui elicopter militar IAR 330 Puma. Şi în acest an, un moment inedit al mitingului îl va reprezenta survolarea oraşului cu o aeronavă Tarom.

Decolarea are loc la ora 14.00 şi aterizează la ora 14.30. Biletele pentru cursa specială pot fi cumpărate de la Agenţia TAROM Satu Mare. În vederea achiziţionării biletelor sunt necesare Certificatul de nastere pentru copiii ce nu au implinit 14 ani, iar peste 14 ani Cartea de identitate sau Paşaportul. Costul unui bilet este de 70 lei de la 0 -14 ani şi de 100 lei de la 14 ani impliniţi. Biletele pot fi achiziţionate de la Agentia TAROM Satu Mare, P-ta 25 Octombrie Nr.9,Satu Mare,Tel:  004 0261 712795, Fax: 004 0261 712795, E-mail:  <mailto:agsatumare@tarom.ro> agsatumare@tarom.ro Website:  <http://www.tarom.ro> www.tarom.ro.

Cursa regulată a Companiei TAROM din data de 11 august pe relaţia Bucureşti – Satu Mare – Bucureşti, are următorul program: decolare din Bucureşti la ora 9.30 şi aterizare în Satu Mare la ora 10.50  //  decolare din Satu Mare la ora 17.00 şi aterizare în Bucureşti ora 18.20.

Prin tombola organizată pentru spectatori, căştigătorii se vor bucura de zboruri gratuite cu avioanele participante la miting.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef face un apel către toţi sătmărenii pentru a veni sâmbătă la mitingul aviatic şi a petrece o zi împreună într-o ambianţă plăcută. „Adresez un apel tuturor sătmărenilor să vină pregătiţi ca pentru o ieşire la iarbă verde. Pot să vină cu umbrele, scaune, mese, să fie pregătiţi pentru o ieşire la iarbă verde. Acest moment este destinat pentru destindere şi pentru a fi alături de cei dragi.”

La finalul mitingului va avea loc obişnuitul concert, organizatorii pregătind câteva surprize sătmărenilor. Urcă pe scenă pentru momente plăcute surorile Hotca, Crina Mărcuş, Tudor Toduţ, Ioana şi Sorinel de la Şcoala de Arte Satu Mare şi îndrăgiţii interpreţi Aurel Tămaş, Formaţia United  din Ungaria şi Corina.

Intrarea va fi libera, Transurban urmând să asigure curse speciale pentru acest eveniment pentru traseul MICRO 16 – MICRO 17 – AEROPORT, din oră în oră cu începere de la 10:30 cu retur la fix începând cu ora 11:00, iar pe traseul 14MAI – SOLIDARITATII – AEROPORT la fiecare fix a orei începând cu ora 10:00 şi cu retur din oră în oră începând cu ora 10:30.
Prima ediţie a mitingului aviatic a fost organizată în 2008, la iniţiativa Consiliului Judeţean, pentru a promova Aeroportul, Aeroclubul şi, în general, judeţul Satu Mare. De la an la an, mitingul organizat pe Aeroportul Satu Mare a căpătat amploare, devenind un eveniment important în Nord-Vestul ţării.

Program

ORA 12,00 DESCHIDEREA –  CUVÂNT DE DESCHIDERE ORGANIZATORI

Fanfare, majorete şi aeromodele – Palatul Copiilor

I    ORA 12,15 -15,15 SPECTACOL AERONAUTIC

Spectacol aeronautic – în program : acrobaţii individuale şi în formaţie cu avioanele Extra 300;   zbor avioane ultrauşoare, individual şi în formaţie; acrobaţii cu planoare; lansări de paraşutişti; MIG 21 LanceR, Elicopter Puma, zbor local cu Tarom, Balonul cu aer cald;

Vizitarea aeronavei TAROM (12,00-13,30)

Zbor deasupra judeţului cu aeronava Tarom (14,00-14,30)

Tombolă, zboruri gratuite cu avioanele Aeroclubului României

ORA 15,00 FINALUL SHOW AERONAUTIC

II    ORA 15.15-18.15   After Party

Interpretează

a): surorile Hotca, Crina Mărcuş, Tudor Toduţ, Ioana şi Sorinel (Sc. de Arte SM)

b): Aurel Tămaş

b): Formaţia United (Ungaria)

c): Corina (Romania)

18.15 FINAL

Lasati un comentariu