Sfinţire de capelă la Pişcari

• publicat la: 26 august 2012
Sfinţire de capelă la Pişcari

Sâmbătă, 25 august a fost o zi foarte importantă pentru locuitorii satului Pişcari deoarece Preasfinţitul Iustin Sigheteanu, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, preotul paroh din Pişcari, Vasile Bota alături de un sobor de preoţii au sfinţit capela mortuară din cimitirul localităţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat la slujba de sfinţire. Din partea autorităţilor locale au mai fost prezenţi prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Mircea Govor şi primarul localităţii Terebeşti, Avorniciţii Mariana.

Capela mortuară din cimitirul localităţi este complet funcţională, este racordată la electricitate şi are o arhitectură deosebită.

Capela a fost o necesitate pentru cei aproximativ 250 de credincioşi din Pişcari, lucrările la ea au început în urmă doi ani. Cheltuielile au fost suportate de către săteni şi de consiliul parohial. Această capelă este una dintre cele mai frumoase din împrejurimi dupa spusele  preotul paroh din Pişcari, Vasile Bota.

După slujba religioasă arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Iustin Sigheteanu a oferit preotului Vasile Bota un obiect de imbrăcăminte din vestimentaţia episcopilor, obiect oferit doar de Episcopie şi o diplomă pentru vrednicia de care a dat dovadă construind această capelă şi încă o diplomă celor care au ajutat la construcţie.

Lasati un comentariu