Tot mai aproape de al treilea pod peste Someş

• publicat la: 6 august 2012
Tot mai aproape de al treilea pod peste Someş

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, s-a întâlnit în cursul zilei de luni, 6 august, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi al Infrastructurii. La întâlnire au mai participat din partea Consiliului Judeţean, arhitectul şef Gheorghiu Aurelian, iar din partea primăriei Satu Mare, primarul Dr. Dorel Coica şi reprezentanţi ai Serviciului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului.

Întâlnirea de astăzi a vizat reactualizarea proiectului şi identificarea eventualelor probleme care ar putea să apară în demararea proiectului privind centura municipiului Satu Mare. Până în momentul de faţă Consiliul Judeţean Satu Mare a întocmit studiul de fezabilitate în anul 2005 şi l-a predat Ministerului Transporturilor în cursul anului 2006. Proiectul a stagnat până în prezent când a fost reactualizat de reprezentanţii ministerului care în cursul zilei de luni au venit să discute cu conducerea judeţului şi a muncipiului despre modul în care demarează lucrările.

Adrian Alex, Mariana Capră de la CNADNR şi Mihai Grecu, consilierul personal al ministrului Transporturilor şi al Infrastructurii Ovidiu Silaghi au dorit să prezinte studiul de fezabilitate al proiectului centurii de ocolire a municipiului Satu Mare. Deasemenea, reprezentanţii ministerului au fost interesaţi dacă în acest timp de aproximativ 7 ani, s-au construit imobile pe terenurile vizate în proiect.

În cel mai scurt timp urmează să se liciteze proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor. Demarează deasemnea, lucrările de expropiere, urmând ca în această iarnă să fie gata toate proiectele tehnice pentru ca în primavară să înceapă lucrările. Centura de ocolire a oraşului presupune şi al treilea pod peste Şomes şi două pasaje peste calea ferată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat:

„Este foarte important să se finalizeze cât mai repede şi al treilea pod pentru a putea devia traficul greu din municipiu Satu Mare. Astfel se poate colecta tot traficul greu pentru a scăpa sătmărenii de această problemă. Ministerul Transporturilor şi al Infrastructurii şi Guvernul Ponta au repus pe lista investiţiilor drumul expres Satu Mare – Baia Mare pentru că centura de ocolire a oraşului din nodul rutier de la Botiz se continuă cu drumul expres.”

 

Centura de ocolire, conform prezentului studiu de fezabilitate, presupune ocolirea oraşului de la Aeroportul Internaţional Satu Mare, cu al treilea pod peste Someş în zona Hotelului Dana, drum Careiului şi intersecţia cu drumurile judeţene Satu Mare – Lazuri, Satu Mare – Micula, Satu Mare – Botiz de unde porneşte drumul expres.

Sursa: Consiliul Judeţean Satu Mare

Lasati un comentariu