Invenţia care ne va schimba viaţa pentru totdeauna, la un pas de a fi pusă în practică

• publicat la: 27 September 2012
Invenţia care ne va schimba viaţa pentru totdeauna, la un pas de a fi pusă în practică

Maşinile care se conduc singure vor circula în curând în teste pe străzile din California, cel mai populat stat american, după ce o lege susţinută de Google a fost semnată de guvernator, transmite Bloomberg.

O maşină modificată de Google pentru a se conduce singură a primit anul trecut aprobarea pentru a circula, în teste, pe drumurile publice în statul Nevada.

Legea semnată de guvernatorul Californiei, Jerry Brown, permite testarea pe drumurile publice a maşinilor care se conduc singure, însă doar dacă pe scaunul şoferului se află şi un posesor de permis de conducere, care să intervină dacă devine necesar.

“Astăzi vedem cum SF devine realitatea de mâine”, a spus Brown la ceremonia de semnare a legii, la sediul din Mountain View al Google.

Google, operatorul celui mai mare motor de căutare online din lume, a modificat o maşină Toyota Prius care se conduce singură folosind camere video, senzori radar, un detector de distanţă cu laser şi hărţi detaliate. Autovehiculul include şi un mecanism de urgenţă, care permite şoferului să preia controlul prin apucarea volanului sau apăsarea frânei.

“Oricine se urcă în maşină şi vede că se conduce singură va fi un pic nesigur la început, dar se va obişnui”, a spus Brown.

Legea adoptată în California cere Departamentului pentru Autovehicule să pregătească reglementări pentru acordarea numerelor de circulaţie, teste şi operarea maşinilor autonome.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu