Nou Inspector general adjunct la învăţământ

• publicat la: 14 septembrie 2012
Nou Inspector general adjunct la învăţământ

Vineri,la sediul Inspectoratului Scolar Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă susţinută de către Inspectorul Scolar General, Mariana Roman. Tema principală a conferinţei de presă a fost reprezentată de către stadiul pregătirii anului şcolar 2012/2013, care va incepe luni 17 septembrie. Concluzia inspectorului şcolar general a fost că toate şcolile din judeţ sunt pregătite pentru noul an şcolar. In concluzie,din 132 de unităţi de învăţământ, 130 au avizele sanitare iar două incă nu, intrucât sunt in reabilitare. Manualele scolare pentru invăţământul obligatoriu sunt receptionate in judetul nostru in proportie de 95% din care livrate către unităţile scolare in proportie de peste 90%, restul urmând să fie livrate chiar luni.

Inspectorul scolar general a vorbit şi despre clasa pregătitoare. In judetul Satu Mare există 148 de clase pregătitoare din care fac parte 2.243 de elevi. Mariana Roman a explicat cine sunt profesorii care se vor ocupă de clasele pregătitoare si care este rolul acestei clase.

Tot la sediul Inspectoratului Scolar Satu Mare a avut loc vineri numirea in funcţia de inspector general adjunct a profesorului Viorel Solschi. La eveniment a participat prefectul Eugeniu Avram, viceprimarul Radu Roca, directorul Casei Corpului Didactic, Ioan Viman, Inspectorul scolar general Mariana Roman si inspectorul general adjunct Szasz Piroska. Prefectul Eugeniu Avram este cel care a dat citire ordinului de numire, emis de către Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Viorel Solschi a tinut să spună câteva cuvinte despre activitatea sa educaţională si politică, exprimându-si speranţa că la Inspectorat se va forma o adevărată echipă.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu