Dacia vinde mai multe maşini în Elveţia decât Porsche sau Seat

• publicat la: 18 octombrie 2012
Dacia vinde mai multe maşini în Elveţia decât Porsche sau Seat

In Elvetia, una din cinci masini vândute este fabricata de Dacia, constructorul auto român reusind să depăşească giganţii Porsche sau Seat.

Potrivit cotidianului Le Temps, inmatriculările Dacia in această ţară au ajuns la 6.205 unităţi in 2011, iar in primele nouă luni ale acestui an ele au depăşit 4.000.

In consecinţă, marca controlată de grupul francez Renault deţine o cotă de piaţă de 1,9%, depasind astfel Seat (1,8%), Mitsubishi (1,7%), Porsche (0,7%) sau Alfa Romeo (0,7%).

Dacia comercializeaza modelele Logan, Sandero si Duster inca din 2006, in Elvetia.

Intr-o piata exigenta si care prefera masinile high-class, succesul constructorului auto român este oarecum suprinzator. Insa seful SwissAuto, Andreas Burgener, aminteste ca nu este prima data cand automobilele low-cost au prins avant in Elvetia.

„Prima poveste de acest fel a fost sosirea Toyota. De asemenea, seamana destul de mult cu ceea ce a facut Volkswagen cu Skoda. Daca vorbim din nou in zece ani, probabil putem spune acelasi lucru despre masini din China sau India”, a afirmat Burgener, reprezentant al asociatiei importatorilor auto.

„Pe langa diferenta de pret, managementul jongleaza bine introducerea de tehnologii noi la Renault si promovarea de tehnologii consacrate la Dacia”, a mai spus el.

Grupul francez a deschis la Marly un nou centru, unde una din patru masini este Dacia.

Incepând cu acest an, Dacia are si un model care se adreseaza familiilor, Lodgy, care este insa este putin probabil sa depaseasca Duster, deoarece SUV-ul genereaza 44% din vanzarile Dacia, scrie Le Temps.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu