Informaţia care aruncă Facebook în aer

• publicat la: 28 October 2012
Informaţia care aruncă Facebook în aer

Bloggerul bulgar Bogomil Shopov a cumparat de pe Internet o informatie care afecteaza 1,1 milioane de utilizatori ai retelei Facebok, numai pentru 5 dolari.

Conform BTV News, Shopov a cumparat datele de pe Gigbucks, un site care intermediaza cumparari si oferte de servicii.

Shopov a gasit anuntul in care se specifica ca datele apartin unor utilizatori Facebook din Marea Britanie, Canada, Europa, SUA. Tot acolo se spunea ca informatia a fost culeasa cu ajutorul unor programe speciale, care au profitat de sistemul slab de securitate al Facebook.

In final, pe site, se specifica faptul ca datele sunt corecte, nefiind ale unor conturi neactive sau profiluri dublate. Shopov sustine ca a verificat personal e-mailurile utilizatorilor si ca multe dintre ele nu erau publice, setate din pagina de profil a utilizatorilor.

Shopov spune ca cei de la Facebook l-au contactat si i-au cerut sa ramana confidentiala convorbirea. Ei au mai dorit ca el sa indeparteze de pe blog datele cumparate, sa le trimita la ei si sa le stearga din computerul sau. I s-a mai cerut, de asemenea, sa le dea numele site-ului de la care a cumparat aceste date.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu