Ponta: Băsescu şi Morar au creat şi folosit monstrul stenogramelor, acum se întoarce împotriva lor

• publicat la: 22 octombrie 2012
Ponta: Băsescu şi Morar au creat şi folosit monstrul stenogramelor, acum se întoarce împotriva lor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu şi fostul şef al DNA, Daniel Morar, au creat şi folosit “monstrul” înregistrărilor, stenogramelor şi intoxicărilor de presă, el arătând că, în acest moment, acesta lucru se întoarce împotriva celor doi.

“Aşa e când creezi un monstru. L-au folosit domnul preşedinte Băsescu şi domnul Morar acest monstru al înregistrărilor, al stenogramelor, al intoxicărilor de presă şi se întoarce împotriva lor. Ideea este ca în viitor, după ce scăpăm şi de domnul Băsescu, şi de sistemul lui securist, să nu se mai întâmple lucrurile astea şi într-adevăr în dosare să nu mai apară decât stenograme care au legătură cu cauza. (…) Pentru mine nu reprezintă nicio supriză, am ştiut tot timpul că Băsecu era de fapt şeful lui Blejnar şi că Blejnar ne controla pe toţi, ne căuta pe toţi la ordinul domnului Băsescu. Asta ştim şi e foarte clar”, a spus Ponta.

“Nemulţumirea mea este următoarea: în mod sigur ce s-a întâmplat zilele acestea, şi anume stenograme care nu au nicio legătură cu fapte penale, n-au ce căuta la dosar. Am fost procuror atâţia ani, vă spun sigur că nu ai de ce să pui stenograme, discuţii private care nu au legătură cu fapte penale”, a mai adăugat Ponta.

Premierul a mai precizat că până acum nu s-a sesizat nimeni în legătură cu apariţia în presă a unor astfel de stenograme, iar acum o fac. “Pe de altă parte însă, s-a mai întâmplat chestia asta de o sută de ori, nu? Începând cu mine – cazul meu a fost special pentru că nici nu exista rechizitoiu, pur şi simplu s-a dat de la DNA că am vorbit la telefon cu domnul Bălan şi i-am zis dacă vea o cafea. Nu ştiu dacă e o faptă penală asta, să bei o cafea. Dar au dat-o la presa pedelistă, sigur. Nu s-a sesizat nimeni. După aceea au apărut în presă stenogramele cu domnul Rus şi domnul Dobre”, a spus Ponta.

“Deci dacă dau stenograme cu duşmani ai domnului Băsescu, e bine şi e legal. Dacă dai stenograme cu domnul Băsescu şi cu domnul Blejnar, e ilegal. Nu ne hotărâm o dată că de fapt e ilegal în toată situaţiile şi CSM-ul ăsta nu poate odată să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţi atât de bine?”, a mai spus Ponta.

Inspecţia Judiciară a CSM s-a sesizat din oficiu, sâmbătă, în urma apariţiei în presă a unor interceptări privindu-l pe Sorin Blejnar, inspectorii verificând dacă procurorul Marian Drilea a respectat procedurile în dosarul fostului şef al Fiscului, ataşând convorbiri care nu au legătură cu cauza. Inspecţia Judiciară a CSM s-a autosesizat după ce Băsescu şi Udrea au fost interceptaţi vorbind cu Blejnar.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu