Atenţie şoferi! Nu plecaţi la drum fără să vă echipaţi maşinile de iarnă

• publicat la: 8 decembrie 2012
Atenţie şoferi! Nu plecaţi la drum fără să vă echipaţi maşinile de iarnă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane le recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu si-au echipat corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna.

Ce inseamna echipatul? Anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.

Potrivit unui comunicat transmis sambata Agerpres de IGPR, in timpul calatoriei, cei de la volan trebuie sa pastreze in mers o distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte si sa nu actioneze brusc mecanismele de directie si franare si sa utilizeze cu precadere frana de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

De asemenea, date fiind conditiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vant, viscol), trebuie luata in calcul si posibilitatea intreruperii circulatiei pe unele segmente de drumuri. In acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule sa nu lipseasca hainele groase, paturi, alimente, apa potabila si cel putin un telefon mobil cu incarcator la priza auto.

Daca traficul rutier se va intrerupe din cauza zapezii, politistii ii roaga pe conducatorii auto sa scoata autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

 

sursa ziare.com

Lasati un comentariu