Spectacol folcloric de 1 Decembrie

• publicat la: 2 decembrie 2012
Spectacol folcloric de 1 Decembrie
Cele 3 zile de activități culturale dedicate Zilei Naționale a României s-au încheiat sâmbătă,1 decembrie 2012,cu un spectacol festiv de la ora 15,00. După intonarea imnului de stat şi prezentarea programlui de către Bogdan Georgescu,manifestările au continuat  cu un moment poetic interpretat de eleva Janet Drimuș, componentă a Cercului de teatru a Centrului Cultural.
Au urcat apoi pe scenă grupul de fluierași Iedera Pitici, format din clasa a II-a a doamnei învățătoare Florica Iederan, urmat de Ansamblul vocal-instrumental Iedera a Clubului Elevilor Carei, condus de prof. Dumitru Iederan.
Acesta a fost recompensat cu o Diplomă de Onoare de Micle Victor, președintele Asociației Culturale „Unirea 2009”, în numele organizației pe care o conduce.
A urmat un program folcloric  susținut de frații Ioan Dordoi și Felix Gălan. Cântecele de petrecere românești s-au împletit la final  cu doua melodii  patriotice şi o colindă.
Claudian Șiman, component al Cercului de teatru amintit, a adus un nou moment poetic în spectacolul îndelung aplaudat de public.
A urmat Ansamblul Ceatăra, care a prezentat un dans tradițional din Groși (Maramureș) și un dans coregrafic din zona Codrului. Recitalul Ansamblului Ceatăra, condus de prof. Adrian Pașca, a continuat cu soliștii Carmen Sabo, Florin Borobei, Laura Bakk și Grupul vocal alcătuit din Sorina Oneț, Carmen Sabo, Roxana Șichet și Andrada Anghius.
Adina Doiciar a încheiat momentele poetice prezentate de membrii Cercului de Teatru al Centrului Cultural, îndrumat de Adrian Ștefănuți.
Finalul spectacolului a aparținut Coralei „Armonica” ce au interpretat cântece patriotice apreciate de public cu aplauze la scenă deschisă și tradiționalul La mulți ani tuturor românilor, sub bagheta dirijorului Ioan Tordoi.
Publicul, ce a umplut la refuz sala de spectacol a fostului Club 9 Mai, a rezonat cu artiștii pe tot parcursul spectacolului, de multe ori cântând în picioare alături de aceștia.
Nicoleta Latiş

comentarii

de cosminu la 2 decembrie 2012 - 19:38

fain spectacol si multa lume chiar daca lo pus la 3 dapoi bine co si fost/
amu sa vedem ceor zice scarbele de primari unguri care sa tat laudau cu muierile rpomance care sed acasa de sarbatorea romaniei da marg la 15 martie tate sulemenite
hai romania sus ro manilor nu durmiti!!!!!

de Relu la 3 decembrie 2012 - 23:55

nici spectacolele nu mai sunt ce au fost odata de parca organizatorii ar fi deranjati de semnificatia zilei de 1 decembrie!
cantecele patriotice au fost servite cu mare retinere noroc cu corul de la biserica.

Lasati un comentariu