Ambasadorul britanic recită în română, de ziua lui Eminescu, poezia “Revedere”

• publicat la: 15 ianuarie 2013
Ambasadorul britanic recită în română, de ziua lui Eminescu, poezia “Revedere”

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, recită în limba română, de ziua poetului naţional Mihai Eminescu, poezia “Revedere”, arătând că pădurile României sunt printre cele mai frumoase din Europa şi trebuie protejate.

Harris a înregistrat şi un mesaj video, aşa cum a anticipat luni pe pagina sa de Twitter, filmul fiind transmis în exclusivitate MEDIAFAX şi urmând a fi postat în cursul zilei pe canalele de social media ale Ambasadei Marii Britanii.

“Ianuarie este o lună a marilor scriitori cred, în România şi în Marea Britanie. Pe 25 ianuarie, marcăm în Marea Britanie ziua de naştere a lui Robert Burns, poetul naţional al Scoţiei, şi pe 15 ianuarie marcăm ziua lui Mihai Eminescu, şi cu această ocazie aş dori să citesc o poezie de Mihai Eminescu. Am ales, cred că, o poezie celebră, «Revedere», care este despre o întâlnire între un om, cred Eminescu, şi o pădure”, spune ambasadorul britanic.

Harris explică alegerea acestei poezii deoarece el crede că “peisajul României este probabil dintre cele mai frumoase pe continentul Europei din cauza pădurilor, şi din cauza pădurilor virgine, ceva unic în Europa şi ceva foarte valoros”.

El spune că “o pădure plină de flori, de animale, de biodiversitate” este foarte importantă şi trebuie păstrată pentru viitor. Harris adaugă că Ambasada Marii Britanii sprijină în prezent proiectul “Plantăm fapte bune”, destinat protecţiei pădurilor din România.

Ambasadorul Harris şi-a deschis în decembrie cont pe Twitter şi a făcut urări românilor de Crăciun, el postând atunci şi un filmuleţ pe Youtube, în care apare recitând câteva versuri din Pluguşor şi purtând un tricou înscripţionat cu mesajul “Keep calm and ReStart Romania”.

El a venit ca ambasador al Marii Britanii în România în 2010, reuşind, ca şi predecesorii săi Robin Barnett şi Quinton Quayle, să înveţe foarte bine limba română, neavând ezitări în a etala aceste cunoştinţe, inclusiv în interviuri acordate presei.

Martin Harris este şi unul dintre primii şi puţinii ambasadori străini la Bucureşti care deţine un blog, pe care afişează comentarii şi mesaje atât în limba engleză, cât şi în română.

România marchează, marţi, Ziua Culturii Române şi împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

sursa gandul.ro

Lasati un comentariu