Infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor

• publicat la: 19 ianuarie 2013
Infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor

Trei persoane suspectate de comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor sunt anchetate de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că Jozsef B., de 27 de ani, din Satu Mare, deţinător legal al unei arme cu aer comprimat a încălcat prevederile legale ce reglementează cadrul de efectuare a operaţiunilor cu arme. În fapt, suspectul, înainte de părăsi ţara,  pentru a se deplasa la muncă în străinătate, i-a încredinţat arma cumnatului său, Robert O., de 26 de ani, persoană neautorizată să deţină arme şi muniţii. Activitatea infracţională a fost continuată în acest caz, arma cu aer comprimat ajungând în posesia unui alt sătmărean, identificat de poliţişti în persoana lui Cristian Ş., de 33 de ani, care de asemenea nu era autorizat să deţină arme.

În sarcina celor trei suspecţi poliţiştii au reţinut comiterea infracţiunilor de deţinere fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme, fapte prevăzute de art. 134 şi 141 din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Lasati un comentariu