Nici bisericile nu sunt ocolite de hoţi

• publicat la: 23 January 2013
Nici bisericile nu sunt ocolite de hoţi

Un poliţist criminalist a intervenit cu profesionalism în cursul nopţii trecute, în momentul în care a suspectat o încălcare a legii, contribuind la recuperarea unor bunuri furate dintr-o biserică şi tragerea la răspundere penală a făptuitorilor.

 

Agentul de poliţie din cadrul Serviciului Criminalistic se întorcea de la efectuarea cercetării la faţa locului în cazul unui eveniment rutier, atenţia fiindu-i atrasă de două persoane care transportau bagaje voluminoase, observând în interior mai multe cabluri şi microfoane. Ca răspuns la întrebările adresate de poliţist, iniţial tinerii au invocat că merg la o petrecere şi transportă ei aparatura muzicală. Argumentele celor doi nu l-au convins însă pe criminalistul care a acţionat cu mult tact şi profesionalism, legitimând persoanele şi conducându-le la sediul Poliţiei, apelând între timp şi la patrula de siguranţă publică.

Primele verificări au relevat faptul că tinerii furaseră bunurile dintr-o biserică din municipiu, cu puţin timp înainte de a fi surprinşi de poliţist, în jurul orei 01.00. Norbert M., de 24 de ani şi N.M., de 15 ani au escaladat gardul lăcaşului de cult, apoi au spart un geam şi au pătruns în incintă, de unde au furat aparatură electronică în valoare de 10.000 lei.

Datorită intervenţiei prompte a poliţistului, întreaga aparatură furată a putut fi recuperată şi restituită lăcaşului de cult, înainte ca reprezentanţii acestuia să constate că au fost victimele unei infracţiuni şi că bunuri de valoare le-au fost sustrase.

Tânărul de 24 de ani este reţinut în Arestul Inspectoratului, urmând ca alături de minorul de 15 ani să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de luare a măsurilor preventive.

Ancheta este continuată de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, tinerii fiind suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt.

 

 

Lasati un comentariu