Antena 3, reclamată de CJ Covasna la CNA

• publicat la: 3 februarie 2013
Antena 3, reclamată de CJ Covasna la CNA

„Consiliul Judeţean Covasna se va adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului în cazul emisiunii lui Mihai Gâdea de la Antena 3, din data de 29 ianuarie, în cadrul căreia una dintre victime a căzut chiar preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor”, scriu portalurile de ştiri în limba maghiară szekelyhon.ro şi hirmondo.ro, potrivit jurnalul.ro.

Mihai Gâdea şi emisiunea pe care acesta o realizează la postul de televiziune Antena 3, „Sinteza Zilei”, s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Judeţean Covasna.

Kulcsar Jozsef, liderul grupului Partidului Civic Maghiar din CJ Covasna, care a prezidat şedinţa, a făcut apel la toate formaţiunile să adopte o poziţie, cel puţin verbală, faţă de „instigarea la ură din cadrul emisiunii”.

„Consilierii judeţeni, inclusiv cei români, au subliniat la unison că, la 23 de ani de la schimbarea regimului, sunt inadmisibile tonul şi tot ceea ce au făcut în emisiunea de marţi (29 ianuarie) realizatorii emisiunii şi o parte dintre invitaţi.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a spus că s-a trimis o cerere la CNA pentru o copie a emisiunii, urmând ca aceasta să fie analizată. În funcţie de concluzii, se va acţiona împotriva postului tv de la Bucureşti”, mai scriu cele două publicaţii.

„În cadrul emisiunii amintite, colaboratorii postului şi o parte dintre invitaţi, printre care şi fostul prefect Codrin Munteanu, l-au atacat pe preşedintele CJ Covasna pe tema autonomiei teritoriale, pe un ton pe care specialiştii l-au catalogat ca fiind o incitare şi o instigare la ură. Steagul Secuiesc a fost denumit o cârpă, în timp ce moderatorul emisiunii a denaturat anumite lucruri pentru a tensiona atmosfera”, potrivit sursele citate.

Conform antena3.ro, Mihai Gâdea a adus în centrul atenţiei, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, un scandal ce stă să izbucnească în inima Ardealului.

Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna, cere arborarea drapelului Ţinutului Secuiesc pe toate primăriile conduse de reprezentanţi ai UDMR. Pe multe clădiri oficiale sunt deja arborate aceste însemne, alături de steagul Ungariei şi uneori, cel al României./cotidianul.ro

comentarii

de szegyen la 4 februarie 2013 - 03:31

jos cu acest post de nestiri alimentat de pnl si psd in scopul prostirii natiune brave romane.
ati inchis otv-ul pentru ca va zicea pe nume, adica ciocoi?

de Gelu la 4 februarie 2013 - 07:34

maree superare la iudemerei ca se afla in toata tara ce face secuiu maghiarizat tamas sustinut de safii uniunii bagati in parlament fara sa fie partid,.
va credeti dastepti da tot miroase a cal dupa voi1

Lasati un comentariu