România la picior: Cazanele Dunării

• publicat la: 26 februarie 2013
România la picior: Cazanele Dunării

Dacă esti in căutarea unui loc in care să petreci concediul in liniste, departe de haosul cotidian si de tot ceea ce inseamnă nou, atunci trebuie să mergi la Cazanele Dunării.

Nimic nu poate fi mai frumos decât să vezi Dunărea cum apare dintre munti. Poti face parte din acest peisaj, având in vedere că barcile iti stau la dispozitie pentru plimbări.

Emotie, adrenalina si suspans intr-o singură vacanţă. De indată ce ai ajuns aici, nu sta in cumpănă si apucă-te să bati locul la picior. Poti incepe cu Pestera Ponicova, cunoscuta si ca Pestera Liliecilor, sau cu Pestera de la Gura Apei.

Aceasta se afla in masivul muntos Ciucaru Mare. Trebuie sa stii ca pentru a intra in pestera ai nevoie de echipament adecvat, compus din cizme de cauciuc, salopeta, casca de protectie si lanterna.

La cateva sute de metri de Pestera Ponicova se afla Pestera Veterani. Spre deosebire de prima, care are trei intrari, accesul in aceasta se face numai de pe Dunare. Pestera poate fi vizitata pe intreg parcursul anului, insa se recomanda perioada mai-octombrie.

Unul dintre cele mai atractive si admirate puncte de pe traseul Cazanelor Dunarii il reprezinta chipul lui Decebal sculptat in stanca. 12 sculptori au lucrat la ceea ce avea sa fie cea mai mare sculptura in piatra din Europa, inalta de 55 m si lata de 25 m.

Tot aici vei intâlni si admira Tabula Traiana si Cetatea Trikule. Pentru câteva momente de liniste in care vrei să te rogi poti merge la Mănăstirea Mracovia sau Mănăstirea Sfanta Ana, unde se găseste si Muzeul Pamfil Seicaru, cel care a ctitorit manastirea.

Te poti plimba pe uscat, de unde vei admira Cazanele Mici, insa o sa ajungi si pe apa, pentru ca doar de aici pot fi vazute Cazanele Mari.

Tot ceea ce o să găsesti aici este de o frumusete iesita din comun si abia atinsa de oameni. Zona nu este foarte dezvoltata, insa usor, usor localnicii invata ce inseamna sa faci turism. Sa speram ca odata cu cresterea numarului turisilor nu o sa dispara si inocenta locului, facandu-si loc, in schimb, gunoaiele lasate in urma de cei care uita ce inseamna respectul aratat naturii.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu