Careiul găzduieşte „Festivalul Vinului Sătmărean”

• publicat la: 15 April 2013
Careiul găzduieşte „Festivalul Vinului Sătmărean”

Consiliul Județean Satu Mare organizează „Festivalul Vinului Sătmărean”, o manifestare care are ca scop general promovarea potențialului turistic existent la nivelul județului Satu Mare.

Țelul principal al acestui eveniment este acela de a crește gradul de atractivitate a României ca destinație turistică prin intermediul promovării produsului turistic viticol sătmărean.

Mai mult, festivalul urmărește îmbunătățirea calității experienței turistice în relație cu produsul, prin promovarea bunelor practici în rândul producătorilor autohtoni de vin sătmărean din circuitul turistic. Tocmai de aceea, în cadrul evenimentului dedicat vinului sătmărean, vă veți putea bucura de prezentări ale vinurilor autohtone precum și a tradițiilor, obiceiurilor legate de cultivarea de vinuri, a concursurilor și întrecerilor legate de producerea vinului.

„Festivalul Vinului Sătmărean” va avea loc pe data de 27 aprilie 2013, în curtea Castelului Karolyi din municipiul Carei, unde toți pasionații de viticultură și toți iubitorii aromelor de vin se vor bucura de o atmosferă creată special pentru această tradiție de o deosebită importanță turistică.

Programul va incepe la ora 12,00,când se vor putea vizita standuri ale meşteşugarilor populari şi ale producătorilor de vin de pe cele trei trasee turistice  ce sunt incluse in “Drumul vinului Sătmărean”.Manifestarea se va incheia cu un Bal Mascat  in incinta Castelului.

redactia

comentarii

de Georgeta Bocse la 24 April 2013 - 13:16

fotografia de mai sus nu va apartine. Aceasta a fost realizata la Provino iasi in decembrie 2012 cu ocazia unui masterclass. Va rog sa mentionati macar sursa acestei fotografii

Lasati un comentariu