Festivalul Vinului la Carei

• publicat la: 28 aprilie 2013
Festivalul Vinului la Carei

Sâmbătă s-a desfăşurat la Carei ,,Festivalul Vinului Sătmărean”, o manifestare care are ca scop general promovarea potențialului turistic existent la nivelul județului Satu Mare. Țelul principal al acestui proiect este acela de a crește gradul de atractivitate a României ca destinație turistică prin intermediul promovării produsului turistic viticol sătmărean.

Au fost amenajate câteva standuri unde producătorii autohtoni si-au prezentat produsele.

Putini vizitatori deşi vremea a fost propice unui astfel de eveniment.

Au fost prezenti dansatorii si ţâpuritorii din Negreşti Oaş,alături de interpreta Maria Tripon,care a prezentat asistenţei un scurt moment folcloric specific zonei Oaş.

In spatele Castelului,langa terenul de handbal,au fost amplasate tobogane gonflabile pentru cei mici.


Cei interesaţi au avut posibilitatea de a degusta vinuri de Carei,Halmeu sau Pir,de a se aproviziona cu produse de patiserie,miere naturala  sau de a gusta delicioasele strudli  făcute la faţa locului de priceputele  gospodine din Petresti.

De fapt,cea mai mare afluenţă a fost la standul cu plăcinte al Petreştiului.De dimineaţa si până seara,acestea au pregătit savuroasele preparate şvăbesti,in flux continu,datorită numeroaselor solicitări.

Se mai puteau găsi produse de panificatie,brânzeturi,turta dulce sau cârnaţi şi şunci pentru Paşte.

După masa,au sosit si oficialităţile care au rostit alocutiuni şi au decernat apoi  diplomele pentru vinurile desemnate in urma competitiei de la Vraja Viilor.

In perioada 22-23 aprilie au fost depuse 120 de probe de vin la sediul Camerei Agricole Judeţene Satu Mare.

Vinurile  au fost   degustate şi clasificate de un juriu al cărui preşedinte a fost  prof.ing. Dorin Pop din Oradea,presedintele degustatorilor autorizati din România.


Au participat preşedintele CJ,Adrian Ştef,subprefectul Cristian Sasu,senatorul  Pataki Csaba,primarul Kovacs Jeno,consilierul Camerei Agricole Satu Mare, Scholtz Bela,consilieri locali.

 redactia

comentarii

de Prostul satului. la 28 aprilie 2013 - 13:59

Da,o priveliste minunata cu nenumarate masini in incinta parcului,parcate pe zona verde,felicitari.
PS Sant curios daca maine intru si eu cu masina in parc patesc ceva??

de podoba mircea la 28 aprilie 2013 - 19:05

FELICITARI PTR ORGANIZATORI

de Ocean la 28 aprilie 2013 - 20:49

Multumim Consiliului Judetean Satu Mare, si Dmnului Presedinte Adrian Stef, caci fara spijinul sprijinul si inplicare lui directa, domn primar nu facea multi paduchi, la aceasta manifestare” dar culmea suntem si noi minunati, cum sa faca sarmanul om fata si la udmr poarti, de la Helesteul Ianculesti si la Carei. Oraselul care pe domnia sa nu nu il prea intereseaza nui asa domn primar” daca am gresit va rog sa ma corectati : va intereseaza.? Atunci str Baltilor de ce nu o mai vizita-ti dom primar. Pe cei care v-au votat de ce nui primiti la dvs in birou in audienta acei cetateni de etnie rroma

Lasati un comentariu