Lansarea spot-ului Forumului Constituţional

• publicat la: 26 aprilie 2013
Lansarea spot-ului Forumului Constituţional

Forumul Constituțional a lansat joi, 25 aprilie, spot-ul cu privire la campania de informare a Forumului Constituțional și a site-ului http://forumconstitutional2013.ro/

Având în vedere importanța realizării unei dezbateri cât mai ample cu privire la  principalele probleme legate de legea fundamentală care guvernează societatea românească şi faptul că tema revizuirii Constituţiei României este un subiect de interes public deosebit, campania de informare se va desfășura pe posturile de televiziune în regim de campanie de interes public. Spot-ul poate fi vizionat la adresa http://forumconstitutional2013.ro/ce-este-forumul-constitutional/.

 

Următoarele evenimente planificate de Forumul Constituțional sunt: dezbaterea din data de 26 aprilie în parteneriat cu Transparency International, „Autoritatea judecatoreasca” la Senatul României, ora 10; dezbaterea din data de 29 aprilie în parteneriat cu Ambasada Italiei la Senatul României, cu participarea profesorului Fulco Lanchester, Director al Departamentului de Științe Politice ”La Sapienza” al Universității din Roma (ora 10); dezbaterea în vederea Rolului partenerilor sociali în arhitectura constituțională (ora 14); și dezbaterile din data de 8 și 9 mai alături de membrii Comisiei de la Veneția cu privire la temele de interes în revizuirea Constituției României. 

Parlamentul României a demarat procedurile de revizuire a Constituţiei României, proces  ce se va desfăşura pe parcursul anului 2013 şi se va finaliza cu un referendum. În urma hotărârii Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României de a crea Forumul Constituțional, a fost demarată organizarea  evenimentelor care vor avea loc în cadrul acestuia. Forumul Constituţional are ca misiune organizarea unei dezbateri cât mai largi la nivelul societăţii româneşti cu privire la temele de interes privind revizuirea Constituţiei României.

Forumul se doreşte a fi accesibil specialiştilor şi reprezentanţilor organizaţiilor, instituţiilor sau asociaţiilor profesionale, persoanelor fizice și cetăţenilor care înţeleg importanţa participării lor la acest efort comun de schimbare politică şi socială. Aceştia pot trimite propuneri concrete privind modificarea Constituţiei României.

 comunicat

 

Lasati un comentariu