CSM blochează din nou numirea Monei Pivniceru la Justiţie

• publicat la: 22 august 2012
CSM blochează din nou numirea Monei Pivniceru la Justiţie

Plenul CSM nu a putut lua act miercuri de demisia Monei Pivniceru din magistratură pentru a putea fi numită ministru al Justiţiei deoarece nu a avut cvorum. Nu toţi iluştii de la CSM s-au deranjat să vină miercuri dimineaţă la şedinţă.

CSM precizează că „…. lucrările Plenului Consiliului Superior al Magistraturii se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri….”.

„Având în vedere că astăzi, 22 august, patru membri CSM, din motive obiective, nu s-au prezentat la şedinţă iar un membru CSM este suspendat, la momentul actual nu este asigurat cvorumul prevăzut de lege pentru şedinţa de plen”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului.

CSM a precizat că şedinţa Plenului CSM poate fi reluată şi miercuri, dacă pe parcursul zilei va fi îndeplinită condiţia de cvorum.

În caz contrar, şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii va fi amânată pentru joi, cu respectarea calendarului de şedinţe publice anunţat şi cu menţinerea ordinii de zi, potrivit CSM.

Premierul Victor Ponta, prezent la şedinţa de miercuri, s-a arătat indignat, întrebându-se ce s-ar întâmpla dacă nici Parlamentul nu va avea cvorum atunci când trebuie luat act de întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni.

„De ce nu reuşesc să se strângă? Nu vreau să fac o paralelă, dar dacă nu este cvorum în Parlament, toată lumea sare în sus. Consider că este anormal ce se întâmplă”, a spus Ponta.

Întrebat dacă în acest caz este vorba de jocuri politice, Ponta a răspuns că nu ştie, dar a precizat că judecătoarea Ana Lăbuş a fost marţi la CSM, iar miercuri şi-a închis telefonul.

„Puteţi aprecia singuri”, a adăugat Ponta.

CSM nu s-a deranjat timp mai bine de două săptămâni să se întrunească ca să ia act de demisia Monei Pivniceru din CSM, iar ulterior din magistratură pentru ca aceasta să poată fi numită ministru al Justiţiei. Iar când s-a întrunit într-un final, „surpriză”, nu a avut cvorum.  cotidianul.ro

comentarii

de opinie la 22 august 2012 - 13:21

acestia sunt membrii CSM pusi de base si acestea sunt metodele agreate de ei

http://www.cotidianul.ro/danilet-membru-csm-nu-ma-tem-de-ponta-am-centura-neagra-nu-stiu-daca-el-are-asa-ceva-192075/

de emil la 22 august 2012 - 15:04

nu era nici o surpriza. asa fac besistii de multa vreme. nu au votat la motiuni de cenzura, nu au votat la referendum, nu vin la sedinte, numara 170 in loc de 86 si asa mai departe. jeguri.

de Horia Mărieș la 22 august 2012 - 16:07

@opinie la 22 August 2012 – 13:21.

Danileț = alt sifilitic.

de leko la 23 august 2012 - 18:00

V-ati inflamat pe degeaba….teorie conspirationista…

de noi la 25 august 2012 - 15:32

Base a facut practica cu vanzarea flotei,iar acum iai da doctoratul din vanzarea romaniei pa bucati.

Lasati un comentariu