Judeţul Satu Mare va adera la Institutul Regiunilor din Europa

• publicat la: 10 May 2013
Judeţul Satu Mare va adera la Institutul Regiunilor din Europa

Judeţul Satu Mare va adera la Institutul Regiunilor din Europa, organizaţie supra-regională, independentă politic, şi care susține acordarea unei importanţe tot mai semnificative regiunilor şi municipalităţilor din Uniunea Europeană.

Aderarea judeţului Satu Mare a fost decisă azi, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Consiliul Judeţean Satu Mare între preşedintele Adrian Ştef şi preşedintele IRE, Franz Schausberger, la care a mai participat şi primarul Dorel Coica.

Preşedintele Adrian Ştef a prezentat principalele proiecte derulate de Consiliul Judeţean, insistând pe cel privind modernizarea Aeroportului Satu Mare, construcţia de parcuri fotovoltaice,  a staţiunii de schi de la Luna Şes şi a parcului balnear de la Beltiug. Adrian Ştef a declarat că o prioritate pentru judeţ este construcţia centurii de ocolire a municipiului Satu Mare şi a celui de-al treilea pod peste Someş, a şoselei expres Baia Mare-Satu Mare-Nyiregzhaya, dar şi a unor parcuri logistice la graniţa cu Ungaria.

Totodată, Adrian Ştef a cerut sprijinul lui Franz Schausberger pentru încheierea unor parteneriate între Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi clinici din Austria.

Preşedintele IRE a declarat că va susţine încheierea unor parteneriate în vederea derulării unor proiecte privind dezvoltarea infrastructurii. În acelaşi timp, Franz Schausberger a afirmat că va facilita participarea judeţului Satu Mare la târgurile pe care IRE le organizează pentru membrii săi.

Lasati un comentariu