Final de an şcolar la Centru de zi patronat de surorile Congregaţiei Maicii Domnului

• publicat la: 15 iunie 2013
Final de an şcolar la Centru de zi patronat de surorile Congregaţiei Maicii Domnului

Miercuri după amiază, copiii care frecventează Centrul de zi „Speranța” a Congregației Surorilor Maicii Domnului au avut serbarea ce marchează sfârșitul de an școlar. Emoționați,copii au început timid cu un buchet de melodii corale, apoi atmosfera s-a mai destins și au interpretat cu mult entuziasm sceneta „Arhimede și coroana regală”. Tema acesteia a fost legenda descoperirii legii ce poartă numele savantului grec.

Câteva cântecele ce transmit mesaje biblice și speranța pe care ne-o dă Domnul nostru Isus Cristos au constituit o trecere muzicală spre cea de-a doua scenetă pusa in scena după parabola „Fiului Risipitor”.

Adina Doiciar, Norbert Szilagyi și Andrea Sabău, care la rândul lor au frecventat centrul până în urmă cu câțiva ani, au venit în sprijinul colegilor lor mai mici și au încheiat serbarea cu un dans modern. Adina Doiciar și-a jertfit din timpul liber și a fost voluntar la centru în acest an școlar.

Finalul a aparținut premierii celor mai merituoși elevi ce frecventează Centrul de zi „Speranța”. Premiul I,nu numai pentru rezultate la învăţătură  ci şi pentru bună purtare  l-au  obținut Patricia Podoabă și Ghic Fischer Ana,amândouă în clasa I, premiul II, Mirela Podoabă (clasa a VI-a), iar premiul III, Gal Alexandra (clasa a VIII-a).

Mențiuni au luat Simonka Tunde, Fatyol Bella, Macarie Rebeca, Balla Bianca și Gorcsi Emanuela. Au mai fost acordate șase distincții elevilor: Nagy Raymond, Antal Ioan, Onuk Gabriela, Szabo Timea, Kramer Henrik și Balla Krisztina.

În acest an părăsesc centrul Gal Alexandra, Szabo Timea, Onuk Gabriela și Varga Denisa, fiind absolventi de clasa a VIII-a. Cu siguranță vor lua exemplul colegilor lor mai mari care nu au uitat că au fost sprijiniți cu multă dăruire de surorile Congregației și vor reveni la centru fie în calitate de voluntari, fie doar în vizită.Munca elevilor şi a surorilor a fost răsplătită cu îndelungi aplauze din parte părinţilor şi invitaţilor prezenti.

Merita apreciat efortul surorilor Leonia(conducătoarea Centrului),Andrea si Vicentia care se ocupa zi de zi de acesti copii,cu răbdare si dăruire, evolutia la învăţătură a elevilor fiind pentru ele răsplata cea mai de preţ.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu