Membrii Werdnig Hoffman Carei s-au întremat la Zalău

• publicat la: 11 iunie 2013
Membrii Werdnig Hoffman Carei s-au  întremat  la Zalău

 

În perioada 03 – 08 iunie, un număr de 10 membrii, impreună cu 2 voluntari ai Asociatiei Werdnig Hoffman, au participat la o terapie cu grup de pacienti la Centrul Pilot de Referinţă in Boli Rare – NoRo din Zalău.

Scopul a fost ca participanţii la această terapie in grup să dobândească  experienţă dar şi să primească sfaturi privind managementul dizabilităţii lor provocate de o boala rara. Centrul Pilot de Referinta in Bolile Rare – NoRo a fost construit in anul 2011, printr-un proiect realizat de Asociatia Prader Willi Romania in parteneriat cu Alianta Nationala pentru Boli Rare din România cu sprijinul Parteneriatului Româno-Norvegian.

In componenta rezidentiala a Centrului Pilot de Referinta pentru Boli Rare – NoRo se organizeaza lunar câte un grup de pacienti afectati de o anumita boala rara, care beneficieaza pe perioada a 5 zile de intruire in managementul bolii.

Având în vedere că Centrul NoRo dispune de 12 paturi de cazare, fiecare serie de instruire şi recuperare va fi formată din 12 persoane cu boli rare şi însoţitori (acolo unde este nevoie).

Programul zilnic de activitate cuprinde module de instruire în managementul bolilor rare (abordând aspecte medicale, psihologice şi sociale) și activităţi terapeutice individuale sau de grup.

Datorită diversităţii și complexităţii bolilor rare, Centrul NoRo asigură o gamă diversifcată de terapii: terapie comportamentală, terapie senzorială, logopedie, kinetoterapie, hidroterapie, masaj, fizioterapie, ergoterapie, meloterapie, art-terapie.

În funcție de diagnostic și de nevoile identificate de către echipa de specialiști, pe perioada șederii în centru, pacienții beneficiază de 2-3 tipuri de terapii.

Prin această formă de abordare se intenţionează ca  pacienții să învețe în cele 5 zile cum să facă față bolii, să afle noi informații, să împărtășească experiențe si să-și însușească noi deprinderi cu ajutorul terapeuților, pe care să le aplice în viața de zi cu zi.

Careienii au revenit deosebit de încântaţi şi întremaţi după perioada petrecută la Zalău.

 

 

Lasati un comentariu