Rromii au preferat liceul economic şi tehnologic

• publicat la: 10 iulie 2013
Rromii au preferat liceul economic şi tehnologic

 

În data de 09.07.2013, conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2013/2014 şi a calendarului de admitere, s-a organizat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, sala Multimedia, şedinţa publică de repartizare a candidaţilor pe locurile speciale pentru rromi.

S-au înscris un număr de 48 de candidaţi, s-au prezentat toţi cei 48, care au fost repartizaţi pe baza mediei de admitere şi opţiunilor solicitate.

Cele mai solicitate licee au fost Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” şi liceele tehnologice din judeţ. De asemenea, au fost solicitări şi pentru locurile alocate în cadrul colegiilor naţionale pe filieră teoretică atât la secţia română cât şi la secţia maghiară.

La şedinţa publică au participat, pe lângă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, din partea Prefecturii d-na consilier Bondrea Rozalia, din partea Partidei Rromilor dl. preşedinte Horvath Ignac, referenţi de la primăriile din localităţi, diriginţii, profesorii elevilor, părinţi.

 

comentarii

de emil la 10 iulie 2013 - 23:09

N-am înțeles chestia asta cu rromii la secția ungureasca. e clar ca fiecare e liber sa invete unde vrea si in ce limba doreste, dar daca s-au facut locuri pentru tigani, de ce nu invata in limba tiganeasca sau in limba oficiala? Ca sa fie mai multi unguri la recensamant? Maghiarizarea continua in Romania si in 2013?

Lasati un comentariu