Traian Băsescu a fost de fapt demis în 2012

• publicat la: 5 July 2013
Traian Băsescu a fost de fapt demis în 2012

INS a prezentat date umflate faţă de rezultatele provizorii şi rezultatele preliminare, cu cca 1 milion de persoane. Cu toate acestea, reiese clar că numărul persoanelor cu drept de vot a fost sub cel „decis” de CCR în 2012. Cotidianul.ro a „refăcut” lista electorală exact aşa cum a cerut Traian Băsescu şi a aprobat ilegal CCR şi rezultă că referendumul din 2012 a fost VALID.

Câte persoane NU aveau drept de vot conform recensământului

Conform datelor definitive prezentate de INS, conform recensământului din 2011, populaţia stabilă a României a fost de 20.121.641 de locuitori. Populaţia stabilă = persoanele prezente + persoanele temporar absente (cetăţeni cu domiciliul stabil în România plecaţi temporar, până în 12 luni în străinătate).

Defalcat pe vârste, avem următoarea situaţie:

- 0-5 ani: 1.045.029 persoane

- 5-9 ani: 1.054.391 persoane

- 10-14 ani: 1.090.226 persoane

Avem aici deci între 0 şi 14 ani un număr de: 3.189.646 persoane fără drept de vot.

Între 15 şi 19 ani avem un număr 1.108.453 de persoane. Este de neînţeles de ce INS a ales această formulă de departajare şi nu a mers pe varianta categoriilor de vârstă care să delimiteze populaţia majoră (cu drept de vot) şi populaţia minoră (fără drept de vot). Totuşi, pentru a estima câţi dintre cei între 15 şi 19 ani din noiembrie 2011 erau fără drept de vot, adică între 15 şi 18 ani, scădem 35% (considerăm că procentul ce ar trebui scăzut este mai mic, dar am ales acest procent de 35% pentru a acoperi şi o eventuală marjă de eroare). Ar rezulta că între 15-18 ani am avut un număr de 720.494 persoane. Adunând numărul de persoane aflate între 0 şi 14 ani cu cele între 15 şi 18 ani, avem deci un număr de 3.910.140 de persoane fără drept de vot, conform recensământului din 2011.

Care era lista electorală corectă în iulie 2012

Se ştie, conform legii referendumului, lista electorală pentru un referendum naţional este similară listei electorale pentru alegerile parlamentare. De asemenea, se ştie, după „indicaţiile preţioase” date din „garaj” de Traian Băsescu, preşedintele Curţii Constituţionale, printr-o procedură ilegală („celebra” adenda la un document al CCR), a adăugat la lege şi a stabilit că lista electorală pentru referendum este similară listei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

După modificarea ilegală efectuată de CCR, a reieşit că numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendumul iulie 2012 a fost de 18.292.464, iar pragul de participare, 50%+1 = 9.146.233. (Se ştie, pe 29 iulie 2012 au participat 8.459.053 de persoane, adică 46,24%, motiv pentru care CCR a invalidat referendumul.)

Având acum datele de la INS (care de fapt erau cunoscute şi în iulie 2012), vă prezentăm cum trebuia stabilită lista electorală pentru referendumul din 2012. Trebuiau luate în calcul următoarele date:

- numărul persoanelor cu drept de vot din cadrul populaţiei stabile

- numărul persoanelor cu drept de vot cu domiciliul stabil în străinătate

Iată cum trebuia calculat numărul de persoane de pe listele electorale:

  1. se calculează numărul persoanelor fără drept de vot din cadrul populaţiei stabile: 3.189.646 (0-14 ani) + 720.494 (15-18 ani) = 3.910.140 persoane fără drept de vot;
  2. se calculează numărul persoanelor cu drept de vot din cadrul populaţiei stabile: 20.121.641 (populaţie stabilă) – 3.910.140 (persoane fără drept de vot) = 16.211501 persoane cu drept de vot;
  3. se adună numărul persoanelor cu drept de vot din cadrul populaţiei stabile cu numărul cetăţenilor români cu domiciliul stabil în străinătate, conform înregistrărilor deţinute de MAI (din informaţiile obţinute anul trecut de la MAI, numărul persoanelor cu „RDS” – români cu domiciliul stabil în străinătate – era de 447.000 de persoane. ATENŢIE, aceste 447.000 de persoane nu au făcut, legal, obiectul recenzării); 16.211501 (persoane cu drept de vot din cadrul populaţiei stabile) + 447.000 (persoane cu paşaport RDS) = 16.658.501 persoane ce trebuiau trecute pe lista electorală pentru referendum.

Care a fost pragul de participare real pe 29 iulie 2012

Conform acestor calcule, deci pe lista electorală pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu trebuiau să se afle 16.658.501 persoane cu drept de vot. În acest caz, pragul de participare pentru ca referendumul să fie valabil trebuia să fie de: 8.329.251 de persoane.

Reamintim, pe 29 iulie 2012, la referendum s-au prezentat un număr de 8.459.053 de persoane. Rezultă că referendumul trebuia validat şi Traian Băsescu trebuia demis.

Precizări necesare:

  • Calculele efectuate de cotidianul.ro au fost făcute conform procedurilor decise pe axa Traian Băsescu-CCR, şi nu după prevederile Legii 3/2000, legea referendumului.
  • S-a mers pe lista electorală utilizabilă la alegerile prezidenţiale aşa cum a cerut Traian Băsescu şi a acceptat ilegal CCR.
  • S-au luat în calcul persoanele cu drept de vot domiciliate în ţară, persoanele cu drept de vot domiciliate în ţară, dar plecate temporar în străinătate şi persoanele cu drept de vot cu domiciliul în străinătate.
  • Calculele cotidianul.ro sunt efectuate în baza rezultatelor definitive publicate de INS, deşi acestea sunt extrem de dubioase, ţinând cont că, faţă de rezultatele provizorii (publicate pe 2 februarie 2012) şi rezultatele preliminare (publicate pe 24 august 2012), numărul populaţiei stabile a fost anunţat acum ca fiind cu 1 milion mai mare.

Update: Numărul electorilor este şi mai mic

Numărul de 16.658.501 persoane cu drept de vot reieşit din modul în care trebuia să se efectueze calculul pentru alcătuirea listei electorale pentru referendumul din 29 iulie 2012 este chiar şi mai mic. Nu au fost “scoase” de pe listele electorale (ne referim doar la segmentul populaţiei stabile) persoanele condamnate definitiv în justiţie şi cărora li s-au interzis drepturile electorale şi persoanele aflate sub interdicţie medicală şi care de asemenea nu beneficiază de drepturi electorale. De asemenea, nu au fost “scoase” de pe listele electorale persoanele decedate. Conform unui sociolog care urmăreşte statisticile INS, numărul persoanelor decedate în perioada noiembrie 2011 – iunie 2012 îl depăşeşte pe cel al persoanelor care au împlinit 18 ani în acelaşi interval de timp.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Tiberiu Vanca la 9 July 2013 - 16:42

Sunt de două ori surprins. Odată că un mijloc media de talia “Cotidianul” dă o astfel de interpretare datelor recensământului, în sensul că ar naşte efecte pentru timpi istorici anteriori publicării, şi apoi că severul cotidian careian “Buletin de Carei” a găsit loc în paginile sale pentru o astfel de punere în pagină. Să ne explicăm. Nu suntem pro Băsescu, cât sever împotriva sa. Nu am trăit cu bucurie episodul cu Majestatea Sa Regele Mihai Întâi, am amendat critic ieşirea la Raed Arafat şi dincolo de faptul că a dorit şi în parte a reuşit să introducă o anumită ordine, ceva mai mult decât în mandatele foştilor preşedinţi ( Iliescu; Constantinescu) ne-a displăcut “Hăhăitul” (aproape diurn), suntem din rândul celor ce aşteaptă un prezidenţiat mai bun, şi este neîndoielnic că după neexemplele lăsate de Iliescu- Constantinescu – Băsescu, acesta îşi va face apariţia. Credem cu tărie că “electoratul român” va găsi un nume nepătat şi le va da replica cuvenită celor ce astăzi îşi fac planuri prezidenţiale. Având formaţie de “om de drept” am decelat paşii făcuţi de tristul “triumvirat Voiculescu – Ponta – Antonescu” în vara anului 2012, şi m-am aflat printre primi care a exclamat că se pune la cale o lovitură de stat, pentru că acest lucru era evident după modul în care se “perverteau” prin cosmetizări o seamă din legile esenţiale ce gardează ordinea de drept.Lovitura de stat s-a dat pe pofta “triumvirilor” amintiţi mai sus cu forţa şi capacitatea unui parlament ce s-a alcătuit în majoritar prin cumpărare de parlamentari de la fosta putere. Rugăm cititorul să observe modul în care acest parlament prin comisia de revizuire a constituţiei, vede construirea noi ordini de drept prin instituirea unei dictaturi parlamentare, dictatură ce va milita pentru apărarea celor puţini în dauna celor mulţi.Se va pune bazele unui stat de tip fascistoid.
Cât priveşte referendumul acesta a eşuat datorită prostiei celor care l-au pus la cale. Au ales un moment istoric nefericit, o dată la care numărul electorilor se cifra potrivit ordinii de drept a statului democratic numit România la optsprezece milioane, cifră sau dată statistică ce nu putea fi modificată nici de către parlamentul pervertit funcţional la acea dată. Cititorii noştrii au auzit ce au spus în ordine Curtea Constituţională a României; Comisia Europeană; Comisia de la Veneţia, cum că actul politic de organizare a referendumului nu se poate face cu modificarea regulilor jocului. Ori datele jocului la acea dată nu puteau fi modificate. Cititorii vor trebui să-şi amintească ce scrisorică (în mai multe puncte) i-a pus preşedintele Comisiei Europene în buzunar laui Victor Ponta şi ce paşi trişti a trebuoit acesta să facă după întoarcerea în ţară.
Aşa dar o spunem răspicat, datele recensământului din 2014 operează doar de la data publicării îm Monitorul Oficial, adică din Iulie 2013 iar evenimentele ce s-au petrecut în 2012 s-au derulat după datele oficiale existente la acea dată în evidenţele Ministerului de Interne iar acestea au fost optsprezece milioane şi nu altele.

de Tiberiu Vanca la 9 July 2013 - 17:53

Corectură: In ultimul aliniat, rândul unu s-a scris din eroare 2014, rog cititorul să aibă în vedere că s-a intenţionat a se scrie 2011 şi ca o consecinţă se va înţelege că ne-am referit la acest din urmă an.

Lasati un comentariu